Džil Krauzer, spisateljica i mama četvoro dece, nedavno je pronašla staru fotografiju uslikanu nakon jednog njenog porođaja i odlučila da je podeli sa javnošću. Naime, Džil je iskoristila priliku da se zahvali medicinskim sestrama koje su joj pomagale u tim teškim trenucima.

"Nikada neću zaboraviti lica sestara koje su me pratile do toaleta posle svakog porođaja. Ti trenuci kada sam bila ranjiva, preumorna, uplašena, rastrzana, i kada je moje dostojanstvo odavno već nestalo, one su se prema meni odnosile sa pažnjom i poštovanjem. Za mene su to bili momenti ohrabrenja i potvrde da imam nekoga ko će mi pomoći, pa čak i za to kratko vreme u toaletu dok mi sestra objašnjava kako da stavim ledene obloge na donji veš. Ova fotografija me je vratila u to vreme. Kao da mogu da osetim dermaplast. Svaka čast svim medicinskim sestrama", napisala je Džil u svojoj iskrenoj objavi. 

I'll never forget the faces of the nurses who followed me into the bathroom after delivering each baby. That moment when...

Posted by Baby Rabies on Wednesday, 13 September 2017

Njena fotografija je objavljena na stranici "Baby Rabies" i za kratko vreme ju je lajkovalo skoro 140 hiljada ljudi, pretežno majki koje su osetile potrebu da i same ispričaju svoja iskustva. 

"Nikad neću zaboraviti kako sam posle porođaja sklonila lice sa grudi sestre koja mi je pomagala i ugledala njenu majicu natopljenu mojim suzama i znojem. Rekla sam joj da mi je žao, a ona mi je odgovorila: "Draga, ovo je život na mojoj majici, ne bih nigde drugde radije bila. Hajde da izvadimo to dete", navela je jedna mama, a druga dodala: 

"Zauvek ću pamtiti sestru koja mi je pomogla u kupatilu prvi put posle porođaja. Krvarila sam i osećala sam se užasno poniženo, ali ona nije ni trepnula. Stalno sam se izvinjavala, a ona me je uveravala da to nije problem. Nikad neću zaboraviti kako mi je čistila noge i kako sam mislila da je bog upravo na ovo mislio kad je rekao da volimo svoje bližnje", iskreno je napisala druga.

(Yumama)