Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rezultati medicinskog istraživanja: Otkriven jednostavan trik koji olakšava dojenje

Nedavno je u jednom načunom časopisu objavljeno istraživanje čiji rezultati mogu biti od velike koristi mamama koje doje bebu.

  Izvor: Foto: Shutterstock

U časopisu Acta Paediatrica objavljeno je da je dokazana povezanost između temperature bradavica i bebinih usana.

Povezane vesti

Smatra se da takozvana "termička identifikacija majke i deteta" predstavlja oblik komunikacije koji podstiče bebe da bolje prihvate bradavicu.

Stručnjaci iz bolnice Policlinico Abano Terme u Italiji, analizirali su 41 bebu i njihove majke tako što su mamama pre porođaja merili temperaturu bradavica i areola. Isto su ponovili dva dana nakon porođaja, ali su tada osim temperature majčinih bradavica merili i temperaturu ustašca novorođenčeta.

Otkrili su da je prva dva dana nakon porođaja temperatura usana beba bila nešto niža od one na njihovim čelima i da su bradavice bile toplije od ostatka dojke.

Povezane vesti

Shvatili su da tako malo dete može otkriti temperaturnu razliku između bradavice i okolnog tkiva dojke, što su objasnili kao da je ta razlika u temperaturi ustvari oblik komunikacije, kako bi se dete privuklo prema grudima.

Povezane vesti

Dakle, lagano zagrevanje bradavica pre dojenja može pomoći bebi da bolje i brže prihvati bradavice tokom dojenja. Zagrevanje bradavica možete praktikovati sve dok se vi i beba ne priviknete na bezbolno i bezbrižno hranjenje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica