Na Instagramu se nedavno pojavila fotografija mame Rebeka Mekiver koja hrani svoju tek rođenu ćerkicu Andromedu uz pomoć šprica. 

Rebeka je izjavila da je slika nastala samo 17 sati nakon Andromedinog rođenja. Devojčica je bila pospana i imala problema prilikom dojenja.

"Konsultant za laktaciju je došao do naše sobe i ponudio nam pomoć, videla je da Andromeda ima problem sa sisanjem, pa je donela špric kako bismo je nahranili. Istitsnula sam mleko u šolju, ubacila u špric i nahranila bebu malim kapljicama", rekla je Rebeka.

Andromedi se jako dopalo. Nakon što je nahranjena, zaspala je, a potom pokušala opet da doji kada se probudila. Mama je morala da kombinuje ove dve metode hranjenja tokom prve nedelje rođenja bebe.

Nakon tri nedelje beba se prilagodila isključivo dojenju. Rebeka je izjavila da je jako zahvalna konsultantu za laktaciju što joj je pružio dragocen savet u ovom važnom periodu.

Ovom fotografijom je želela da ohrabri druge roditelje. Sve mame treba da znaju da stvari neće uvek ići po planu, morate pokazati hrabrost i potražiti alternativna rešenja za svaki problem. U slučaju ove mame alternativa dojenju može biti špric, kašika ili čak umakanje prsta u mleko dovoljno su dobri dok beba ne aktivira svoj refleks sisanja.