Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mama koja je rodila dete dok je bila u komi: Pravo je čudo da smo obe preživele (VIDEO)

Dvadesetosmogodišnjoj Kalini Džolin i njenoj ćerki Maji, doktori su dali samo deset odsto šansi da prežive, međutim, čuda su zaista moguća.

 Izvor: Foto: Youtube

Jednog dana dok je obavljala svakodnevne kućne poslove, medicinska sestra iz Engleske Kolvina Džolin, koja je bila u 23. nedelji trudnoće, nije ni slutila šta će narednih nekoliko sati da donese - odjednom je dobila neverovatnu glavobolju. Brzo je zgrabila telefon dok je još uvek bila u stanju i obavestila supruga, koji je potom brzo pozvao Hitnu pomoć.

Kada su došli na lice mesta, Kalina je bila u nesvesti, a budući da nisu znali tačno šta joj je, odvezli su je u bolnicu, gde je napravljena dijagnoza - Kolvina je doživela ozbiljan izliv krvi u mozak, pa je stoga morala da bude prebačena u specijalističku kliniku, ali šanse da preživi do tamo bile su vrlo male.

Pogledajte i Moja priča: Sve bebe su bile sa majkama, samo moja Milica u inkubatoru

Met je stoga morao da donese tešku odluku - ukoliko odluči da je ne premeštaju ona će sigurno umreti, a ako odluči da bude prebačena imaće veće šanse da preživi, ali je samim tim rizik za njihovu bebu veći.

Met je odlučio da spase suprugu, što se pokazalo kao ispravna odluka. Kolina je preživela transport i doktori su došli do neverovatnog otkrića - pritisak u mozgu je bio toliko ozbiljan da je snabdevanje krvi bebe bilo ugroženo. Svaka sekunda je bila bitna.

Pod velikim pritiskom hirurzi su učinili sve da spasu Kolininu i Metovu bebu. Međutim, iako je nerođena devojčica bila spašena, Kolina je upala u komu.

Pogledajte i Kako danas izgledaju prve sedmorke koje su preživele porođaj (VIDEO)

Njena majka i suprug mogli su samo da je čekaju i nadaju se da će se njihova voljena supruga i ćerka probuditi. Iako je pomerala ruke ka stomaku, te je izgledalo da nesvesno zna da nosi jedan život, ona se nije budila.

Dani su prolazili, a u 29. nedelji trudnoće došao je i trenutak porođaja, te je usledila prava borba s obzirom da je Kolina još uvek bila u besvesnom stanju.

"Za 13 godina mog radnog iskustva, u sličnoj situaciji bio sam samo tri puta i mogu da kažem da je pravo čudo da se na kraju sve dobro završi", izjavio je hirurg Endi Ejnon.

Na sreću, čudo se odigralo - devojčica Maja došla je na svet casrkim rezom. Međutim, iako je rođenje deteta najlepša i najradosnija stvar, Met nije mogao da se prepusti sreći, jer niko nije mogao da mu da preciznu prognozu o Kolvininom stanju. Doktori su pokušali i da devojčicu stave u naručje nesvesne majke, ali na žalost reakcija je izostala.

Pogledajte i Priča koja je potresla svetsku javnost: Umrla nakon što je rodila četvorke

Čak je i mala Maja još uvek bila životno ugrožena. Devojčicu su dva puta oživljavali i ona je prvih nekoliko nedelja provela u inkubatoru. Met je bio u potpunosti slomljen misleći da će izgubiti i ćerku i suprugu.

Šest nedelja kasnije čudo kome su se svi nadali se dogodilo - Kolvina se probudila! 

Najdirljiviji trenutak bio je kada je Kolina prvi put u naručje uzela svoju ćerku, čak ni doktori nisu uspeli da sakriju suze.


Pogledajte i Čuda su moguća: Umrla, rodila zdravu devojčicu i oživela! (VIDEO)

"Kada sam se probudila, instinktivno sam znala da sam se porodila i da je moja beba dobro. Trenutak kada sam je prvi put uzela u naručje ne može se rečima opisati", objasnila je Kolvina, koja opet može da hoda i pravi značajan progres u govoru, a uskoro će moći da vodi računa o svojoj bebi.

Met i Kolvina ne mogu da veruju koliko su sreće imali i zahvalni su za na svakom trenutku koji provode sa svojom ćerkicom koja lepo raste i svakodnevno uveseljava svoje roditelje. Ona još uvek ne zna, ali kada bude starija njeni roditelji će joj ispričati sve o čudu njenog rođenja.

Dvadesetosmogodišnjoj Kalini Džolin i njenoj ćerki Maji, doktori su dali samo deset odsto šansi da prežive, međutim, čuda su zaista moguća.
Izvor: YouTube

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica