Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istovremeno dojenje bebe i deteta ranog uzrasta - kontroverzno ili ne?

Jeste li čuli za tzv. tandemsko dojenje? Jedna mama blogerka iskazala je divljenje svim majkama koje doje dvoje dece različitog uzrasta u isto vreme...

  Izvor: Foto: Flickr

"Mame koje su odlučile da doje dvoje dece istovremeno su posebna vrsta", počinje Deniz Kortez. "To nije za one slabog srca – to je sigurno!"

Kako Kortezova objašnjava, dojenje samo jednog deteta je dovoljno veliki izazov i deluje zastrašujuće, ali ističe da se s iskustvom stiče samopouzdanje pri dojenju i da majke tada shvataju koliko je ovaj čin poseban i važan.

Povezane vesti

"Kada sam tek postala mama, bila sam opsednuta dojenjem – bilo je neverovano i ja sam se ’navukla’. Veza koju sam izgradila sa svakim od svojih mališana dok sam ih dojila učinila je pucanje bradavica i curenje mleka vrednim svega", priznaje ova majka blogerka.

Međutim, čak i zaljubljenicima u dojenje je hranjenje dvoje dece različitog uzrasta istovremeno preveliki izazov. Ipak, Kortezova ističe da su mame koje su u stanju da podoje i svog dvogodišnjaka i svoje novorođenče zajedno vredne divljenja.

"Samo napred, mame",  poručuje im ona. Deniz navodi primer majke koja vodi blogBad-Ass Breastfeeder i koja detaljno objašnjava na koji način joj je pošlo za rukom da uspešno prirodnim putem hrane svoju decu u isto vreme. Kao jednu od važnih stavki, Kortezova izdvaja činjenicu da se ova hrabra i snažna majka često susreće sa "zabrinutim pojedincima koji joj nude nepotrebne savete da će joj starije dete postati razmaženo i imati psihološke probleme".

Povezane vesti

"Ko još ima pravo da kaže to ženi koja se trudi da bude najbolja moguća majka?", pita se Deniz Kortez. Iako tandemsko dojenje nije bilo za mene, nikada ne bih obeshrabrila nekoga ko na takav način želi da brine o svojoj deci."

"Vaše grudi – vaš izbor", zaključila je ova mama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica