Mama blogerka Ketrin Martin dojila je četvoro dece, dok je njena sestra donela na svet i dojila troje, zbog čega su se one zapitale jesu li ovim iskustvom stekle znanja kojima bi mogle pomoći ženama širom sveta.

"Sećam se koliko je dojenje bilo teško na početku. Moj sin je imao žuticu i teško je sisao. Svako hranjenje je delovalo neizvodljivo", seća se Ketrin i ističe da su joj najveća pomoć u savladavanju ovog problema bile mame koje je upoznala na Internetu i koje su je uveravale da će, uz malo truda, njena beba uskoro dobro sisati.

Ketrin je kao mantru ponavljala sebi da ne sme odustati.

"Ponavljala sam to tokom prvih nekoliko nedelja. Dopustila sam sebi da odustanem ukoliko i u šestoj nedelji bude podjednako teško. Ipak, nikada nije bilo teže nego u prvoj nedelji mojih pokušaja da dojim. Nakon toga, jednostavno sam znala kako treba da postupam. Znala sam da će biti bolje. I čudno je kako me je ta jedna rečenica ohrabrivala da nastavim", priznaje Ketrin.

Zato je ona pronašla još deset rečenica za koje se nada da će pomoći drugim majkama koje imaju poteškoće s dojenjem.

Izaberite svoju, upamtite je i izgovorite je naglas svaki put kada se zabrinete jer vaša beba odbija da sisa...

Ko nam može dati bolji savet od nekoga ko je već prošao kroz ono s čim se borimo? Pogledajte šta nas je naučilo iskustvo drugih majki koje su dojile svoje bebe...