Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dve dojke, tri bebe: Kako dojiti trojke?

Ponosna mama neodoljivih beba Meg Negl pozvana je da za sajt "Baby Center" napiše blog o tome kako se najlakše izboriti s naizgled nemogućom misijom – dojenjem trojki. Pogledajte njene savete.

  Izvor: Foto: Youtube

Za većinu hranjenje trojki deluje kao neostvariv zadatak. Mnogi se pitaju kako je moguće da mama uvek ima dovoljno mleka za sve tri bebe i kako organizuje istovremeno hranjenje.

Meg Negl ističe da to nije naročito komplikovan zadatak i da nije mali broj majki koje imaju toliko mleka da ne samo što uspešno doje svoje tri bebe već to nastavljaju da čine godinama, pa ima mama koje redovno doje, recimo, tri trogodišnjaka.

Kako im to polazi za rukom?

Neglova je odlučila da s čitaocima svog bloga podeli male tajne svog uspeha i uputstva Međunarodnog sertifikovanog konsultanta za laktaciju, grupe za podršku majkama koje doje trojke. Ona naglašava da treba imati u vidu sledeće:

1. Izdržite prve dve nedelje koliko god bilo teško i ne odustajte nijednog trenutka. Početak može biti bolan i naporan, ali nije nemoguće uspeti.

2. Ukoliko sumnjate da neko od dece ne sisa pravilno, konsultujte stručno lice. Ne dozvolite da vi i vaše bebe budete sami sa svojim problemom.

3. Ne dozvolite da vam jedan loš dan uništi sve. Sutra je novi dan i to što je danas posebno naporno ne znači da sutra vaš bebe neće biti site i zadovoljne.

4. Ne dozvolite da uvek ista beba bude ta koja čeka na red i koja poslednja dobija svoj obrok.

5. Budite organizovani. Sve što vam je potrebno prilikom dojenja bi trebalo da se nalazi na dohvat ruke.

6. Neka se u blizini nalazi i jastuk na koji ćete spustiti nahranjenu bebicu, i to na stomak kako bi mogla da "bljucne" u stranu.

7. Ne  žurite. Verujte da ćete uspeti, budite smireni i opušteni i mleko će samo doći.

8. Ne dozvolite da vam iko govori da je vaš zadatak nemoguće ispuniti. Verujte svom telu.

9. Pratite svoje bebe jer one najbolje znaju da li im je potreban bogat obrok ili samo malo tečnosti.

10.Ostanite pozitivni i strpljivi. Vi to možete!

Ponosna mama neodoljivih beba Meg Negl pozvana je da za sajt "Baby Center" napiše blog o tome kako se najlakše izboriti s naizgled nemogućom misijom – dojenjem trojki. Pogledajte njene savete.
Izvor: YouTube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica