Ovaj ogorčeni otac kaže da se bori da se pomiri sa roditeljstvom, tvrdeći da je to uništilo njegov brak i mentalno zdravlje. U potrazi za savetom, on je na Redditu napisao : "Moja žena i ja smo prošle godine dobili prvu ćerku. Ona sada ima skoro dve godine i uništila je naš brak. Nisam baš želeo da imam decu, ali moja žena je to učinila, pa sam pristao.

Mislio sam da bih mogao dorasti ulozi oca, ali nisam. Mrzim što sam tata. Bojim se da moram da dođem kući i brinem o njoj. Ne bih baš rekao da osećam toplinu kada je držim, samo se plašim, zaista mrzim bebu i očinstvo uopšte."

Kaže još da se muči noću da zaspi zbog bebinog plača, da njegova žena više nema vremena za njega jer "svaki sat posvećuje" njihovoj ćerki. Dodaje: „Jedva da više radimo nešto što ne uključuje brigu o detetu. Ona je opsednuta detetom.

"Sve o čemu priča je beba. Ozbiljno razmišljam o odlasku. Moje mentalno zdravlje je narušeno u poslednje dve godine i mislim da ne mogu da preuzmem svu odgovornost. Da li je neko bio u sličnoj situaciji? Da li postaje bolje kako dete raste?"

Dok ga je većina korisnika pozvala da razgovara sa psihoterapeutom, drugi tvrde da bi mogao da pati od postporođajne depresije (PPD). Jedan korisnik je rekao: “Znam da je moguće da i muškarci dobiju PPD, siguran sam da činjenica da niste želeli da budete otac ne pomaže u situaciji. Preporučio bih vam da razgovarate sa nekim pre svega o vašem mentalnom zdravlju.

„Da li ste razgovarali sa svojom ženom? Ako niste, trebalo bi da joj kažete da se borite sa ovim, i vama je potrebno vreme jedno za drugo bez bebe. Vidite da li ona može da pozove nekoga da odvede vaše dete za vikend i ponovo se raspale strast i osećanja između vas. Ponekad se plašim da ću biti u istoj situaciji kao vaša žena.”

“Nikada nisam želela decu, moj muž je želeo. Zatrudnela sam i svakim danom se sve više plašim da je naše dete ovde, a moje mentalno zdravlje je narušeno. Plašim se da ću biti užasna majka, preostalo mi je još mesec dana pre nego što dođe dete, tako da ne mogu da vam kažem da li će biti bolje jer još nisam ni rodila koren problema."

Drugi korisnik je dodao: “Ovo je savršen primer zašto ljudi ne bi trebalo da budu zajedno kada imate različite poglede na decu. Ona ih je htela, vi niste. Popustili ste, a sada se ljutite. Ako niste želeli decu, trebalo je da se toga držite, sada će ovo dete osećati ogorčenost celog života.

Treći korisnik je rekao: “Snažno bih posavetovao da odete na terapiju i da naučite kako da budete tata. Doneo si dete na ovaj svet i šteta koja mu nanosi odrastanje znajući da ga  tata ne želi može da izazove doživotne probleme. Ona je i dalje mala. Nađi načine da se povežeš sa svojom ženom i da pokušaš da dete prihvatiš.”

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Doktor upozorio na opasnu igru TikTok/dr.jmack