U većini domaćinstava – mada to nije pravilo – žene su te koje obavljaju većinu kućnih poslova, a to posebno teško pada onima koje pored kućnih obaveza imaju i decu o kojoj treba da brinu i da idu na posao.

Činjenica je i da je sve više muškaraca koji preuzimaju deo ovog tereta, pa ravnopravno učestvuju u obavljanju kućnih poslova, ali ima i onih drugih, za šta je dokaz jedan tata koji se na Redditu požalio da ga žena naziva lenštinom jer ne čisti i ne održava njihov dom.

"Ona mrzi sudove u sudoperi, dok ja nemam problema s tim da ih ostavim da stoje po nekoliko dana. Slobodne dane provodi čisteći kupatila jer bi ih, po njenom mišljenju, trebalo čistiti jednom nedeljno", započeo je priču ovaj muškarac.

"Ne dozvoljava mi da ulazim obuven i insistira na tome da se istuširam čim stignem kući, pre nego što legnem u krevet", objasnio je dalje tata, koji sa svojom suprugom ima dvoje dece, od dve i jednu godinu. Inače, on je nakon rođenja mlađeg deteta uzeo porodiljsko odsustvo, dok njegova supruga radi.

Zbog toga što je na porodiljskom, žena očekuje da on kod kuće radi sve ono što bi inače ona radila, ali ovaj tata smatra da je ona prezahtevna.

Kako je još napisao u svojoj objavi na forumu, njemu nije razumno to što žena očekuje da on kupa decu svaki dan, već je to, po njegovom mišljenju, dovoljno raditi svakih nekoliko dana. Osim toga, njegova supruga očekuje da sudovi budu oprani, da on menja posteljinu jednom nedeljno, da usisava, čisti, rasprema igračke, i sve ono što bi ona radila kod kuće.

Međutim, kako se on ne slaže sa najvećim brojem njenih zahteva, na kraju ipak ona mora da obavi sve te poslove, "u retkim trenucima kada je slobodna", piše ovaj muškarac.

Kako ona to više nije mogla da trpi, pobesnela je i nazvala ga "lenštinom i ljigavcem".

"Rekla mi je da bi volela da se vratim na posao jer loše obavljam obaveze kod kuće, a ona troši novac za unajmljivanje dadilje i čistačice", napisao je tata, dodajući da mu žena prebacuje i to što su deca po ceo dan u pidžami.

I dok žena smatra da je on "lenština i ljigavac", on je njoj uzvratio da je "luda" jer se nervira zbog stvari koje on čak i ne primećuje. Nakon te svađe, međutim, ona je spakovala decu i stvari i otišla kod svoje mame.

I dok ovaj muškarac ne vidi ništa pogrešno u svojim postupcima, korisnici foruma Redditu nisu bili na njegovoj strani – naprotiv, svi su se složili da bi kućne poslove trebalo da obavlja onaj roditelj koji ostaje kod kuće, u ovom slučaju – on.

BONUS VIDEO:

Muškarac pokazao šta je sve uradio kako bi pomogao ženi pre putovanja  TikTok/world.shaker

(Yumama/N. Z.)