Porodiljsko odsustvo u najvećem broju slučajeva uzimaju mame, kako bi se posle porođaja brinule o svom detetu. Ovo isto pravo mogu umesto mame da iskoriste i tate

Ovo je priča o jednom tati Nenadu Cakiću, koji se menjao sa suprugom i sada je na porodiljskom odsustvu. Brine se o svojih troje dece - o Vladeti, Iliji i Lenki. 

"Posle tri trudnoće i dva i po porodiljska sa njene strane, sitaucija se baš zakomplikovala u kući, da ne kažem zaratilo se, i onda sam došao na ideju kako bih omogućio i njoj da se vrati u normalu, a i dokazao da to nije ništa strašno, da je to jedna uživancija sa svojom decom i neki odmor od posla", objasnio je Nenad za Prva Tv zašto je napravio ovakvu odluku. 

Mnogi su ga pitali koji je najbolji, a koji najgori trenutak na porodiljskom odsustvu, pa je ovaj tata ispričao kroz smeh: "Najbolji je prvi dan pre podne kada sam došao:  "U, super, nisam ustao za posao, tu sam sa svojom decom", a najgori je prvi dan po podne kada se već videlo na šta će to da liči".

Na početku nije znao šta ga je snašlo, a sada, kao svaki iskusni tata, sve obavlja u kući kao od šale.  "Narodski rečeno, ušemio sam se. Bolje obavljam te neke aktivnosti, pripreme obroka, sve te tehničke delove, a drugi deo je da sam mnogo strpljivija osoba nego što sam bio pre svega", iskren je bio tata Nenad.

Svaki roditelj koji je kod kuće sa decom zna da dani mogu biti potpuno različiti. Mališani nekad miruju, a nekad postanu veoma nemirni. "Zavisi kako su kad raspoloženi. Kad si sam sa njima poslušniji su nego kad je više ljudi. Kada je vikend, pa su tu i Mirjana i njih troje, to se oduži do podne cela priča", kaže on za Prva Tv. 

Kako bi se zabavio, ali i pokazao kako njihova životna priča izgleda, ovaj tata je napravio i Instagram profil, na kom svakodnevno deli porodične dogodovštine.  "Kad si na porodiljskom, jedini izlazak u svet ti je instagram profil. Ne viđaš se sa ljudima, ne ideš nigde", kaže on, ali vidno srećan što ima tu mogućnost da sa svojom decom provodi toliko vremena.

izvor: yumama