Posao roditelja je, između ostalog, da čuvaju decu, bilo da se radi o mami ili tati. Međutim, u mnogim porodicama je čuvanje deteta i briga o njemu i dalje mamin posao, mada ima sve više primera gde i tate preuzimaju odgovornost i zaista deluju kao tim sa svojom suprugom. Ima očeva kojima je sasvim normalno i podrazumevajuće da provode vreme sa svojom decom, igraju se s njima, uče ih koječemu... 

Pošto muškarci različito doživljavaju svoje obaveze roditelja, nedavno je na TikToku pokrenut trend u kojem mame pitaju svoje partnere da li mogu da pričuvaju dete. Cilj je da se na osnovu reakcije vidi kako oni doživljavaju svoju ulogu oca i da li je čuvanje deteta nešto što im se podrazumeva.

Reakcija jednog tate zato je oduševila sve na mrežama, a video je vrlo brzo sakupio četiri miliona pregleda i više od 2.000 komentara. Na snimku se čuje mama Džuli koja svog muža Korija pita da li može da čuva njihovu ćerku u petak.

"Da čuvam? Koga da čuvam?", pita zbunjeno ovaj muškarac na početku videa, a kada mu supruga odgovori da treba da čuva njihovo dete, on nastavlja: "Zašto kažeš da čuvam? Paziću na nju, paziću naše dete", govorio je Kori, dodajući da ne razume zašto govori o čuvanju njihovog deteta.

Žena pita muža da čuva decu TikTok/julieandcorey

Na njeno insistiranje i pitanje: "Pa, možeš li ipak da je pričuvaš?", tata poručuje: "Da provedem kvalitetno vreme, da imamo dan tate i ćerke, naravno".

Mama i dalje s namerom koristi reč čuvati, pa mu dalje govori da će ona biti van kuće oko dva sata jer mora da sredi nokte i pita ga da li je siguran da će moći da je čuva.

"Okej, idi sredi nokte. Zašto govoriš da je čuvam? Mislim, biću sa njom, ona mi je ćerka. Biću sa njom i paziću je", poručio je tata, i dalje vidno zbunjen zašto njegova supruga sve vreme koristi reč čuvati.

Njihovi pratioci su bili oduševljeni reakcijom ovog tate, ističući da ga je pitanje o čuvanju toliko zbunilo da je pomislio da čuva neku drugu, tuđu decu.

"Da provede kvalitetno vreme sa ćerkom, prelepo", "Ovo je prelepo", "Njegova uvređenost je sjajan znak, baš je u fazonu ’Molim, da čuvam svoju ćerku?’", "Jednom sam pitala svog muža da pričuva naše dete i dobila sam dugu lekciju o timskom radu i roditeljstvu", pisale su žene.

"To je razlog zašto sam se razvela, moj muž je to smatrao čuvanjem deteta i nikad nije imao vremena za to", napisala je jedna pratiteljka.

"Ovo je najbolji i jedini pravi odgovor", kažu u komentarima, a mnoge žene su u šali pisale da je to "zelena zastavica" i pitale da li ima brata ili nekog rođaka.

BONUS VIDEO:

Tata igra da nasmeje ćerku TikTok/ brittanylarsenn_

(Yumama/N. Z.)