Jelena Đoković, supruga najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića, više puta je govorila o različitim izazovima sa kojima se suočava u odgajanju dece. Kako je roditeljstvo tema koja je i lično interesuje i o kojoj dosta istražuje, kao direktorka Fondacija "Novak Đoković" je u okviru dvodelne emisije "Kako da odrastem lako" na TV Prva, razgovarala sa stručnjacima o različitim temama koje se tiču odgajanja dece.

U kratkom videu koji je objavila na Instagramu i ona je odgovorila na neka pitanja u vezi sa roditeljstvom – između ostalog, i šta je potrebno osvestiti pre nego što postanemo roditelji.

"Baš smo danas imali priliku da čujemo jednog čoveka koji je rekao u stvari da ako u sebi ne zadržimo dete, nećemo baš moći ni da budemo dobri roditelji, zato što je bitno da se igramo, bitno je da budemo opušteni, da sa njima prolazimo kroz sve te njihove začkoljice detinjstva na jedan nežan način, a ne na jedan strog, rigidan".

Jelena je otkrila i koja je najvažnija lekcija koju je naučila kroz svoje iskustvo.

"Da ne postoji savršen roditelj i da ne postoji ni savršeno dete".

Đokovićeva je odgovorila i na pitanje da li postoji trenutak kada kaže sebi: "Teško mi je".

"Bitno je da se roditelj brine o sebi, jer briga o sebi jednako je i briga o detetu, i na taj način jedino neću doći u situaciju da kažem ’ne mogu više’. A, naravno, kao ljudsko biće grešim i nekada uzmem na sebe i previše obaveza i onda naravno posustanem".

Jelena Đoković je otkrila i šta je najdragocenije što je saznala o ulozi roditeljstva.

"Moram samo da držim otvoren um i da budem spremna da se menjam sa svojom decom i njihovim potrebama, i naravno da osluškujem paralelno i svoje potrebe. To su sve neke mudrosti, ali praksa je drugo, i prirodno je baš kao što sam rekla, ne postoji savršenstvo, mi smo ljudska bića koja greše i ja svaki put ustanem i sebi već oprostim unapred", poručila je uz osmeh.

BONUS VIDEO:

Novak Đoković Jelena Đoković papilotne  instagram/negujmosrbski

(Yumama/N. Z.)