Jedna majka razbesnela je druge roditelje nakon što je odvela svog 11-godišnjeg sina u ženske svlačionice na bazenu.

Debata je počela na Mumsnetu, kada je jedna žena izašla na forum da prizna da joj je bilo "veoma neprijatno" kada je dečak "gledao kako se presvlači".

Kako u svlačionici nije bilo kabina, već samo klupe, korisnici nisu imali izbora nego da se presvuku u zajedničkom delu. I dok je to učinila tako brzo, još uvek je bila uznemirena dečakovim očiglednim pogledima.

"Ušla sam u bazen i moja prijateljica je videla da sam malo uznemirena i pitala me zašto", nastavila je.

Ali kada je njena prijateljica prišla i razgovarala sa mamom, ona se naljutila i rekla da ima pravo da bude unutra, jer ima samo 11 godina. Uprkos njenom odgovoru, žena i njena prijateljica su i dalje smatrali da je neprikladno da dečak bude u ženskim svlačionicama, pa su se žalili osoblju na bazenu.

"Bili su malo užasnuti", napisala je ona. "Navodno, nezvanična starosna granica je sedam godina." Ali osoblje nije razgovaralo sa mamom niti joj je reklo da to nije dozvoljeno, ostavljajući drugu ženu u strahu da je možda preterala.

I mnogo ljudi je bilo na njenoj strani, pa su komentarisali: "Imali ste pravo što ste se žalili."

"Ovo je smešno. Definitivno je trebalo da bude u muškoj svlačionici u tim godinama."

"Nema razloga zašto muškarac stariji od osam ili devet godina treba da bude u ženskoj svlačionici, posebno ako postoji samo javna garderoba", dodao je drugi.

"Svaki bazen na kome sam bio imao je pravilo da svako stariji od osam godina mora da koristi odgovarajuću svlačionicu za svoj pol“, prokomentarisao je treći.

Ali drugi su branili mamu, pri čemu je jedan objasnio: "Iako cenim maminu nelagodu, takođe mi ne bi bilo prijatno da pošaljem svog sina u mušku svlačionicu gde pretpostavljam da će biti sličnog rasporeda sa odraslim muškarcima i golim u istom prostoru".

Još jedan komentar bio je: "Naravno, više bih voleo da moj devetogodišnji sin bude sa mnom u svlačionici, ali to nije problem drugih žena, " piše The Sun.

BONUS VIDEO:

Hula hop za pomaganje bebi pri prohodavanju TikTok/just4kidsphysio

(Yumama/T.A.S.)