Približavamo se Uskrsu, najvećem hrišćanskom prazniku kojem se posebno raduju deca. Vreme je za najzabavniju prazničnu aktivnost - farbanje jaja. Ukoliko želite da uključite mališane i zajedno napravite nešto jedinstveno, ali ne komplikovano i teško, ove 4 ideje za šaranje uskršnjih jaja će vas oduševiti:

4 ideje za farbanje jaja004.jpg
Youtube/Printscreen/Kaya Roberts 

1. Šarena jaja

Za prvi trik su vam potrebni lakovi za nokte, bela jaja i posuda. U ovom triku je važno da farbate veštačka jaja ili jaja koja ste ispraznili od sadržaja (to najpre možete da uradite tako što probuušite ljusku iglom i pustite sadržaj da iscuri. Nemojte u ovoj varijanti farbati kuvana jaja jer može da bude štetno ako lak probije kroz ljusku. U vodu ukapajte lakove nekoliko boja, pa čačkalicom razvcite boju da dobijete šaru. Polako ubacite jaje u sredinu i izvadite, pa stavite na rešetku da se osuši.

4 ideje za farbanje jaja001.jpg
Youtube/Printscreen/Kaya Roberts 

2. Hamburger jaja

Na tvrdo skuvano jaje zalepite dve lepljive trake, ali tako da između njih ostane prostor za šaranje. Tu sredinu obojite braon flomasterom, što simbolizuje burger (meso), pa sinite lepljivu traku koja je služila kao kalup, pa zalepite jednu iznad braon dela, ali tako da ostane braon deo i prazan deo jajeta, taj prazan deo neka mališani oboje crveno (simbolizuje paradajz). Trougliće papira obojite u žuto, pa zalepite (kao sir), pa iscepkajte zeleni papir tako da simbolizuje zelenu salatu, pa zalepite na jaje. Belom bojom na gornji deo jajeta nanesite tačkice koje predstavljaju susam.

4 ideje za farbanje jaja003.jpg
Youtube/Printscreen/Kaya Roberts 

3. Jednorog jaja

Od papira raznih boja lako napravite ružice i cveće, a od zlatnog papira rog za jednoroga. Zeleni papir isecite kao liske, a napravite i uši i obojite ih roze bojom. Flomasterom nacrtajte i oči. Ovo će najbolje ispasti na tvrdokuvanim belim jajima ili izbeljenim jajima.

4 ideje za farbanje jaja002.jpg
Youtube/Printscreen/Kaya Roberts 

4. Sladoled jaja

Nacrtajte olovkom granicu između fila i korneta. Kornet ne farbate, jer je on slične boje kao jaje, a drugi deo stavite drugačije boje, roze ili plavo, pa nacrtajte oči i nasmejana usta na filu koji ste prethodno obojili. Na kornetu možete nacrtati rombove i linije crnom ili braon bojom.

BONUS VIDEO:

Ukrašavanje jaja za Uskrs TikTok/victoriasvenssonnn

(Yumama/T.A.S.)