Jedna mama je nedavno postala viralna na TikTok-u jer je podelila priču o tome kako njen muž dobija komplimente kada ide u kupovinu sa njihovom decom.

Frustrirana majka je postala senzacija na mrežama jer je podelila priču nakon što je njen muž dobio komplimente od stranaca tokom kupovine sa dvoje dece. Mama iz Merilenda je bila uznemirena jer njen muž nije radio ništa što ona nije uradila stotine puta ranije - ali je bio pohvaljen samo zato što je bio muškarac. Priča se dopala i drugim mamama koje kažu da su umorne od gledanja kako njihovi muževi i partneri dobijaju pohvale i slave se kada malo pričuvaju decu, dok se za mamu to podrazumeva.

"Moj muž se upravo vratio kući iz prodavnice. Uzeo je oba dečaka, oni imaju jednu i dve godine" počela je ona svoj video. "Tri osobe su ga zaustavili da mu kažu kakav je sjajan otac što ih je odveo u prodavnicu."

Mame svuda verovatno znaju kuda Emili ide sa ovom pričom pošto je većina nas bila u ovoj poziciji. Kako se video nastavlja, Emili je podelila kako je mnogo puta bila na mestu svog muža, samo bez divljenja svojih kolega kupaca. "Znate li koliko puta sam vodio oboje svoje dece u prodavnicu, bukvalno svuda? Milion. Koliko ljudi me je zaustavilo da kaže da sam sjajna mama? Nula."

Emili nije jedina koja kupuje i obavlja svakodnevne zadatke bez pohvala stranaca. "Omg isto sa mojim mužem. On se zapravo iznervira zbog toga i kaže im da radi samo ono što bi svaki drugi tata trebalo da radi i da njegova žena, ja, radim sve", napisala je jedna mama.

Druga mama je podelila sličnu priču, napominjući da njen muž dobija pozitivne komentare u retkim prilikama kada izvede njihove blizance u kupovinu. Rekla je da njen muž govori ljudima da je njegova žena prava inspiracija jer je ona ta koja je s njima većinu vremena.

To je takođe inspirisalo neke da žele da govore u ime mame
Emilin video je podstakao neke komentatore da kažu da će promeniti način na koji komuniciraju sa mamama kada ih vide. "Počeću da govorim mamama da su odlične za odlazak u prodavnicu sa svojom decom", napisala je jedna osoba.

Iz Emilinog intervjua za TODAY je jasno da ovo nije samo jednokratno iskustvo. "Bila sam u prodavnici pre tri dana (sa decom) i niko nije trepnuo", rekla je ona u poređenju sa izlaskom njenog muža, koji je uključivao odlazak u park i posetu prodavnici.

"Tri žene - dve starije i jedna u srednjim 30-im - zaustavile su ga u prodavnici i u redu za kasu", priseća se ona. "Rekli su kako je sjajno to uradio i da je sjajan tata."

Ovo ne znači da tate ne zaslužuju pohvale. Savremeni tate su više nego ikada uključeni u živote svoje dece. Ali generalno, mama i dalje vodi većinu brige o deci. Zbog toga može biti frustrirajuće za žene koje primećuju dvostruke standarde u pogledu pohvale roditeljstva.

BONUS VIDEO: 

Beba prvi put proba sladoled TikTok/funnydudetrending

(Yumama/T.A.S.)