Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vi ste savršena mama, čak i kada...

Da li vam se dešavalo da posumnjate da ste dobra majka? Pročitajte tekst blogerke i autorke knjiga o roditeljstvu Stefani Vajlder-Tejlor koji će vam vratiti veru u vas kao roditelja.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kada se roditeljstvo pretvorio u takmičenje? Koliko vam se puta desilo da nakon pročitane studije zapadnete u loše raspoloženje, zato što piše da sve radite pogrešno? Zato se opustite, vi ste dobra majka, čak iako...

1. Niste se porodili prirodnim putem

Način na koji ste se porodili nikako ne utiče na to kakva ste majka. Takođe ne utiče ni na kvalitet odnosa između vas i vašeg deteta. 

2. Niste dojili ili ste prestali da dojite svoju decu

Možda ste pokušali da dojite svoju bebu, ali ja za vas bol bio neizdrživ. Možda niste imale mleka. A možda nikada niste ni probale. Nema potrebe da se zbog toga osećate kao loša majka. Šta god vam drugi govorili, dojenje nije presudan faktor u ulozi roditelja. Ima i novih studija koje pokazuju da je dojenje precenjeno. 

Povezane vesti

3. Niste se zaljubili u svoju bebicu na prvi pogled

Porođaj je završen, ležite na krevetu i uzimate svoju bebu u ruke... Umesto da vas ispuni ljubav od glave do pete, vašim mislima odjekuje:"Šta ću sada da radim sa tobom?" Potpuno normalno. I ako nekoliko meseci osećate isto, i dalje je sve u redu. Ipak je to osoba, a ne igračka. 

4. Vaša deca jedu brzu, nezdravu hranu

Odveli ste decu u Mek na dupli hamburger, pomfrit i milk šejk - pa šta?! Brza hrana svakako nije najsrećniji izbor, ali vašoj deci sigurno neće izrasti treće uvo ako ponekad pojedu nešto nezdravo. Sama činjenica da vas grize savest već je dovoljan dokaz da ste dobra majka.

Povezane vesti

5. Ne organizujete porodične večere 4 puta nedeljno

Jedna od studija kaže da ukoliko ne sednete kao porodica da večerate zajedno nekoliko puta nedeljno, veća je verovatnoća da če vam dete postati narkoman ili završiti u zatvoru. Ozbiljno? Dakle, ako večerate sa svojom decom za istim stolom, to će ih sprečiti da skrenu sa pravog puta - kako da ne! Ukoliko su porodične večere već deo vaše svakodnevnice, to je sasvim u redu, a ako nisu, ne treba da se preterano uzbuđujete oko toga. 

6. Pustite decu da odustanu od nečega

Koliko hobija vaše dete zaoravo ima? Jedan hobi manje? Nema problema. Pogrešno je forsirati decu da rade nešto što ne žele. Pustite ih da sami pronađu sebe.

Povezane vesti

7. Vaše dete nema talenat

Dobro, danas je u modi da imate talentovano dete, ali talenti nemaju nikakve veze sa tim kakva ste majka. Možete da čitate svojoj bebi dok je još u stomaku koliko želite ili upišete dete u najskuplje privatno predškolsko, budite svesni da mu to neće usaditi talenat. Sa telentom se dete rađa. Zato zagrlite svog (ne)talentovanog mališana.

Da li se osećate bolje? Da, pitanje je upućeno jednoj divnoj mami! Samo tako nastavite!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica