Da li možete da zamislite svoju mamu u ulozi bake? Ako je već postala baka, da li ste je tako zamišljali? Uglavnom su bake popustljivije prema unucima nego prema deci - više dopuštaju, nežnije su i vole da ugađaju. Spremne su da naprave gomilu palačinki, da puste dete da skaču po kući i da iznova čitaju istu priču za laku noć.

Kako da znate da će vaša mama biti super baka - evo koji su znakovi:

1. Ona svoje mišljenje - Ona se ne meša u vaše odnose sa partnerom, kao i u vaše načine vaspitavanja dece. Tu je da vam pomogne, da vas podrži, da vas nauči, ali neće prelaziti granice i mešati se u ono što je u domenu mame i tate. Naučite svoju majku da poštuje vaš izbor i vaše mišljenje - i videćete kakva divna baka može biti.

2. Ona ume da kuva - Posebno pečenje pite i kolača - kao da je rođena za to. Ako vaša majka zna da kuva dobro, vaše dete će to sigurno ceniti. Srećna baka će ga rado hraniti i spremati omiljena jela, ali ga lako i nagovoriti da proba nešto novo - "Ne možete da zamislite kako je naš zeka danas jeo salatu od šargarepe!"

3. Ona je smirena - Ovaj kvalitet je izuzetno potreban svakoj baki. Na kraju krajeva, toliko je problema sa decom. Ili imaju grčeve i izbijaju zube Šta se traži od rođaka u teškim periodima u životu deteta? Budi miran, ne trzaj se, ne histeriši. Što je vaša majka uravnoteženija, to je kvalitetnija baka.

4. Strastvena je i lagodna - I mališani i školarci vole baku koja ih vodi u zoološki vrt, igra se sa njima i uči da igraju šah. A ako je sve vreme izuzetno zauzeta gledanjem televizijske serije ili razgovorom o sa komšinicama, onda će deci biti dosadno s njom.

5. Ona ima svoje hobije - Da li vaša majka veze , ide na planinarenje ili nikada ne propušta nijednu novu izložbu u gradskim muzejima? Predivna! Pokušaće da zainteresuje dete za svoj hobi. Ili će dete izabrati hobi po sopstvenom ukusu. U svakom slučaju, od detinjstva uči da u životu ima mnogo uzbudljivih stvari i da je čoveku mnogo zabavnije da ima drugačija interesovanja nego da provodi sate na društvenim mrežama.

6. Ona voli decu - U stvari, ovo je jedini uslov. Ali iako je vaša mama ponekad stroga prema deci iz komšiluka, jer jedno je ne tolerisati arogantnog dečaka iz komšiluka koji nikad ne kaže zdravo, a sasvim drugo ne tolerisati sopstvene unuke koje će neizmerno voleti!

BONUS VIDEO: 

Koliko napreduje dojena beba za 15 nedelja TikTok/clairesamay

 (Yumama/T.A.S.)