Samohrani roditelji mogu imati više razumevanja za razne kritične situacije i najlakše se nose sa udarcima jer su sve videli. Oni znaju kako da biraju svoje bitke.

"Mnogi samohrani roditelji su takođe uradili mnogo na ličnom razvoju, poput terapije, što mislim da je ogroman bonus za vezu. I što je možda najvažnije, samohrani roditelji mogu meriti uspeh na pravi način: cilj nije još jedan brak, već da li želite da idete na drugi sastanak, kako je Melisa izjavila za Parents First Cry. Međutim, još uvek vidim neke greške u izlascima samohranih roditelja."

Kako naći novu ljubav kao samohrani roditelj
Insatgram printscreen matchedbymlr Melisa Rodžers

 Evo nekih od najčešćih.

Nemate pravi način razmišljanja

Samohrani roditelji moraju samouvereno da kažu gde su i da priznaju sebi i svojim simpatijama svoj status roditelja. "Ako niste u stanju da sa sigurnošću kažete na sastanku da ste roditelj, verovatno ste u pogrešnom tipu veze. Transparentnost je stub uspeha. Od ključne je važnosti da se i vaš izabranik ili izabranica oseća važnim, da pokažete da ste voljni da odvojite vreme za njih. Vreme je glavni lik njihove priče koliko je i vama. Nije produktivno imati način razmišljanja da nekoga precrtate sa liste poželjnih, jer nije voljan da se pridržava rasporeda ili pravila vaše porodice. Mora da postoji razumevanje sa obe strane."

Crvene zastavice

“Crvena zastavica je kada vidim profilne fotografije na sajtovima za upoznavanje, sa licima dece. Mislim da je važno da pokažete da ste roditelj i da budete uzbuđeni zbog svoje dece, ali uvek dovodim u pitanje nečiju procenu ako lica dece nisu pokrivena. Pored toga, oni su vaša deca, ali su i deca suroditelja. To treba poštovati.

Takođe zastajem kada ljudi kažu stvari poput „moja deca su moj život“ na profilu za sastanke. Moja deca su najveći deo mog života, ali nisu ceo moj život. Ovakve opšte izjave minimiziraju druge delove osobe.

Cilj aplikacije ili veb lokacije za upoznavanje je da privuče nekoga sa vrlo ograničenim informacijama. Morate ih pomenuti, ali je važno da delite interese i strasti van svoje dece. Možete da volite da posećujete fudbalske utakmice svoje dece, a da i dalje želite da vas doživljavaju kao romantičnu perspektivu.”

Šta ubija atmosferu na sastanku

“Roditelji se lako povezuju preko dece, ali razgovor isključivo o deci može da ubije romansu. Onaj s kojima izlazite, mora znati da postoje. Sklonite to s puta, a zatim postavljajte pitanja koja vam mogu pomoći da odlučite da li je ovo neko sa kim želite da provedete više vremena. Postavljajte pitanja kako biste mogli da pretpostavite njihov karakter i način života i ostavite se priča o deci, dok se ne utvrdi da imate druge zajedničke stvari. Biti roditelj ne može biti jedini lakmus test za dobar sastanak.”

Biti neodgovoran i kriviti za to svoju decu

“Naravno, dečiju problemi se pojavljuju nakon što ste napravili plan, ali u životu samohranih roditelja nema mesta za lošu ili odloženu komunikaciju kada su prilike za izlazak verovatno jako male. Najvrednija stvar u vezi je komunikacija, a to je posebno važno za samohrane roditelje koji imaju dosta fleksibilne rasporede. Budite jasni u vezi sa svojim rasporedom i situacijom u vezi sa brigom o deci, ali takođe imajte na umu gde ima prostora za pomeranje kako ne biste propustili svoje prilike.”

Popust za neroditelje

Mnogi roditelji kažu da žele da se zabavljaju samo sa drugim roditeljima jer ne-roditelj ne bi razumeo.

“Samohrani roditelji moraju da budu fleksibilniji sa idejom da neće svi imati isto životno iskustvo kao oni. To će otvoriti više mogućnosti. To ne bismo tražili ni od jednog drugog životnog iskustva. Da sam medicinska sestra, ne bih rekla da sam samo želela da izlazim sa drugim medicinskim sestrama. Ako izlazimo u domenu očekivanog, to može brzo da postane dosadno, pa mislim da je važno biti otvoren prema svima i prvo doći iz radoznalosti. Bilo bi kratkovido ograničiti se u bilo kom pogledu.”

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Koliko napreduje dojena beba za 15 nedelja TikTok/clairesamay