Ukoliko imate dileme o starateljstvu, alimentaciji, želite da znate koja su vaša i prava vašeg deteta, postavite pitanje u komentarima na našem Yumama profilu na Instagramu ili Facebooku ili nam pošaljite poruku u inbox.

 Kada se suočimo sa brakorazvodnom parnicom, ili već se dogovorene odrednice sporazumnog razvoda ne poštuju često se javljaju mnoga pitanja, nedoumice i strahovi na koje nemamo odgovore ili najbolja rešenja.

Osećaj neizvesnosti, egzistencijalne krize i jaka emotivna stanja mogu otežati donošenje konstruktivnih dogovora, čineći obe strane slepim za pravilan put. Nažalost, često se čak i nakon pravosnažne presude krše dogovorene odrednice, posebno kada je u pitanju plaćanje alimentacije za decu, dogovori o starateljstvu, poštovanje vremena koje dete provodi sa jednim roditeljem i sl.

Važno je da roditelji shvate da bez obzira na svoj odnos, deca ne smeju biti žrtve. Zakon o porodičnom pravu brine se o tome. Ipak, mnogim roditeljima nije potpuno jasno kako se ova pravila primenjuju, što dovodi do kršenja, namernog ignorisanja ili zloupotrebe, kako bi se izbeglo plaćanje alimentacije. Postavite pitanje, Yumaminoj savetnici za razvod braka i dobićete prave odgovore i uputstva.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Koliko je važna podrška roditelja, video koji je raznežio svet TikTok/dailyhumanmotivation