Žute fleke na dušeku su nešto sa čim se mnogi bore, a retko koje sredstvo može da ih ukloni. Ove fleke mogu nastati od znoja, prosipanja, krema i mleka za telo, a roditelji male dece takođe znaju da se na dušeku mogu dogoditi razne nezgode.

Jedna mama Viki Kolis je podelila svoj trik za brzo i jednostavno čišćenje dušeka u uklanjanju ružnih mrlja - a košta manje od 300 dinara. Za ovo su vam potrebna samo tri sastojka, a mama koja je objavila trik za čišćenje dušeka na Instagramu tvrdi da je uspela ovako da ukloni mrlju od mleka koje je na dušek prosula njena ćerka.

"Trikza koji niste znali da vam treba! Ada je prosula svoje mleko po našem krevetu i dok smo pokušavali da ga osušimo napravili smo ogromnu mrlju. Mislila sam da nema šanse da ćemo ovo srediti, ali sam naišla na ovaj trik za čišćenje dušeka, pa sam ga isprobala. Vau, to je sve što mogu da kažem! Promena igre! Radi na svim mrljama i super je lako za napraviti!" - napisala je mama u opisu videa.

Sve što vam treba da bi trik uspeo su tri sastojka - soda bikarbona, alkoholno sirće i tečni sapun. Možete kupiti sirće za oko 100 dinara, kesicu sode bikarbone za 20 dinara i najobičniji tečni sapun za 150 dinara - za manje od 300 dinara dobićete super snažno sredstvo za uklanjanje mrlja.

Mama nije dala precizne mere, ali pomešajte tri stvari zajedno dok ne naprave pastu. Zatim pastom i krpom istrljajte mrlju. "Ostavite da se osuši i usisajte mešavinu bikarbona, i ta da!" - rekla je mama koja tvrdi da trik deluje.

"O fantastičan trik!" - bio je jedan od komentara, a drugi je napisao: "Ovo je fantastično!" Treći se našalio: "Moram ovo da probam na krevetu moje ćerke... pstale su fleke od kreme za potamljivanje!"

BONUS VIDEO:

KAKO UKLONITI FLEKE OD VODE NA POLICI I STOLU Instagram/kjg_home

(Yumama/T.A.S.)