Mlada mama Endži Fejt (21) već ima troje dece i očekuje četvrto, a zbog ovih svojih životnih izbora neretko je na meti ružnih komentara na društvenim mrežama.

Endži je inače prvo dete rodila kada je imala samo 15 godina, a za svog dečka Džordona se udala malo posle svog 16. rođendana. Ubrzo nakon toga je rodila još jedno dete, a zatim su usledili tragični događaji – imala je pet spontanih pobačaja zaredom, prenosi tyla.com.

Srećom, kasnije je uspela da iznese trudnoću do kraja i prošle godine je rodila sinčića.

Endži je imala 14 godina kada je upoznala Džordona, koji je tri godine stariji od nje, a nakon samo nekoliko meseci je ostala u drugom stanju, uprkos tome što je koristila kontracepciju. Šokirani neočekivanom trudnoćom, njih dvoje su uradili čak osam testova za trudnoću, da bi bili sigurni da je zaista u drugom stanju.

"Nisam sigurna zašto kontracepcija nije delovala, ali očito nam je bilo suđeno da tada dobijemo bebu. Da mi je neko rekao da ću biti trudna s 15 godina, i ja bih bila šokirana.

žena ima 21 godinu i čeka četvrto dete.jpg
Instagram/Screenshot/angie_faithh 

Ona kaže da su ljudi imali različite reakcije kada su saznali za njenu trudnoću, s obzirom na to da je bila tako mlada.

"Bilo je dosta ljutnje, šoka i razočaranja. Mnogi su nam savetovali da abortiram ili da damo dete na usvajanje", priznaje Endži.

Ova mlada mama priznaje da su joj te osude teško pale, posebno što je bila tako mlada i što je još uvek išla u školu kada se saznalo za njenu trudnoću.

"Svi sa kojima sam bila bliska su se udaljili jer su nam se životi sada potpuno razlikovali", kaže Endži, dodajući da nije sve ostalo samo na tim komentarima, već je sada često i na meti užasnih komentara onlajn.

"Kažu da sam patetična i da ne treba da se hvalim svojim životom, već da me bude sramota", kaže Endži, dodajući da je bila trudna sedam puta do 19. godine, imala je pet pobačaja, ali je sada zadovoljna svojim životom.

"Pobačaji su me naučili da budem zahvalna na deci koju imam. Oduvek sam želela veliku porodicu", poručuje ova mlada mama.

BONUS VIDEO:

Mamu napali jer je dala detetu telefon u restoranu TikTok/savannahkthrower

(Yumama/N. Z.)