Ako koristite ove savete, za 15 minuta ćete se transformisati svoj izgled, bez mnogo muke i to taman toliko da drugi ne primete koliko ste umorni. Pre svega je važno da se vi osećate bolje i povratite malo snage i tonusa svojoj koži, sjaja kosi i osmeh na lice.

1. Osvežite lice

Ne zaboravite da navlažite kožu. Na suvoj, nedovoljno hranjenoj i hidriranoj koži, više se pojavljuju bore lica, crvenilo i druge nesavršenosti. Pokušajte da imate pri ruci maske ili hidratantne maske u pakovanjima. Prvo operite lice hladnom vodom, možda koristeći svoje omiljeno sredstvo za čišćenje lica (na primer, pamučni jastučić sa micelarnom vodom), a zatim nanesite masku 5-10 minuta. Ako nemate masku pri ruci, napravite je sami. Odmah, čim ustanete, skuvajte dve kesice zelenog čaja u toploj, ali ne vrućoj vodi (dovoljno je 60-70 stepeni), dok se tuširate, dovoljno će se ohladiti. Zatim namočite dva pamučna vatice u ovaj čaj, uverite se da nisu vrući i stavite ih na kapke, zatvarajući oči. Sedite ovako 5 minuta.

Kesice čaja mogu zameniti i dobro poznate dve kriške krastavca. Ako imate kremu za područje oko očiju sa lifting efektom, možete da je stavite u zamrzivač na 5 minuta i ohlađenu nanesite na kožu. Niske temperature sužavaju krvne sudove i ublažavaju otok.

2. Probajte toplo-hladni tuš

Tuširanje, kupanje kome menjate temperaturu vode sa veoma toplog na hladnu tonira kožu i daje joj zdravu boju. A dodatni efekat je da se možete razveseliti. Za ovo ne morate da provedete mnogo vremena pod tušem, bukvalno 5 minuta - i osvežite se zajedno sa svojom kožom.

3. Dovođenje kose u red

Pogodan stajling uvek daje vašem izgledu poseban šik, ali šta da radite ako vam dete ne dozvoljava da provodite mnogo vremena ispred ogledala? Glavni ključ uspešnog stila je čista i gusta kosa u korenu. Ako vaša kosa još ne izgleda prljavo, dovoljno je da uradite najjednostavnije manipulacije da biste joj dali pravi izgled. U zavisnosti od dužine, ovo može biti lagana, neuredna punđa koju kasnije možete pustiti da biste napravili lagane kovrdže. Za kraću frizuru nanesite malo laganog proizvoda za stilizovanje i četkom dodajte volumen i stil vašoj kosi. Ako je koren kose izgubio svežinu, ali nema vremena za pranje kose, možete koristiti suvi šampon . Izaberite onaj koji će dobro obavljati svoj posao bez ostavljanja tragova na kosi. Spustite glavu nadole, nanesite sprej na korenje, a zatim češaljom dajte kovrdžama željeni oblik.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Kako se bebama snima grudni koš TikTok/overtime