Tinejdžerka koja je bila "šokirana" kada je saznala da je trudna na svoj 15. rođendan sada ima više od 400.000 pratilaca na TikTok-u i koristi svoj prihod sa platforme da finansira svoje dete. Britanka Šafron Keli danas ima 17 godina, živi sa mamom i jednogodišnjom ćerkom Ajvi-Mej, ali i dalje sanja o budućnosti zajedno sa svojim dečkom, ocem njene ćerke Džejkom Merserom, 17-godišnjim inženjerskim tehničarem.

Šafran je saznala da je trudna na svoj 15. rođendan, 2. oktobra 2021. "Bila sam šokirana i nisam znala šta da radim. Prvo sam rekla svojoj mami Helen. Bilo je tako teško. Zaista sam se plašila da joj kažem vesti jer nisam bio sigurna kako će reagovati". Helen je bila potpuno uništena. "Nisam to dobro podnela. Samo sam se brinula kako će svi drugi reagovati. Brinula sam šta će ljudi misliti o nama i nisam htela da Šafron maltretiraju vršnjaci. Čuješ kako zovu takve devojke i plašila sam se da će i ona proći kroz to. Plakala sam dve nedelje – bila sam jako uznemirena zbog toga", priznala je njena majka.

Slično je reagovao i otac deteta, koji je bio u potpunom šoku. "Mislim da se osećao kao ja. Mislim da nije znao šta da kaže ili misli", objašnjava Šafron, priznajući da u početku nije bila sigurna da li da zadrži bebu, sve dok nije počela da krvari u devetoj nedelji trudnoće. "Mislila sam da sam izgubio Ajvi, uradili su ultrazvuk, videla sam je na ekranu. Mislim da sam od tog trenutka znala da ću je zadržati – nisam mogla da podnesem pomisao da je izgubim", kaže Šafron, koja je u to vreme bila u drugoj godini srednje škole. I bila je nervozna zbog povratka u školu jer nije bila sigurna kako će reagovati njeni vršnjaci.

Ali, na njeno iznenađenje, niko nije prokomentarisao ništa ružno. "Niko mi ništa nije rekao, svi su me podržavali. U mojoj školi to nije bila velika stvar. Ali nakon što su profesori saznali da sam trudna, nisu bili baš najbolji prema meni – dva puta sam plakala zbog toga. Bilo je teško", priseća se Šafron, koja se porodila 16. maja 2022. Kada je Helen videla svoju unuku prvi put, shvatila je da više ne mora toliko da brine i danas uživa u novoj ulozi u životu.

BONUS VIDEO:

Mama koja ima 25 godina trudna je bez prestanka od 2014 TikTok/thechavezfamilyy

(Roditelji.hr/Yumama/T.A.S.)

https://yumama.mondo.rs/trudnoca/tvojih-9-meseci/a49591/Sta-moze-da-izazove-krvarenje-u-trudnoc-i.html