Već sa dolaskom decembra roditelji razmišljaju o paketićima i poklonima za mališane, ali u svakom domu tradicija je drugačije. Svako dete se raduje kada ispod jelke vidi iznaneđanje upakovano u sjajni ukrasni papir, a cele godine vlada pravilo - Deda Mraz će doneti poklon samo ako budete dobri.

Jedna mama je na TikToku objasnila da će jedno od njeno dvoje dece ove godine ipak ostati bez poklona. Tifani je rekla da zato što će njen najmlađi za Božić imati samo pet meseci , neće "cenit"“ nijedan poklon koji bi mu dala.

Mama je objasnila da nema favorita među decom i da ih voli podjednako, ali njena odluka izazvala je podeljene komentare. "Ona je suviše mala da bi razumela, cenila – bukvalno nema smisla kupiti joj božićni poklon." - objasnila je mama. Tifani je dodala da je i ona na porodiljskom, tako da "nema novca da joj kupi božićni poklon". Ali to ne znači da će sprečiti druge ljude da kupuju poklone za njenu devojčicu.

"Sledeće godine će na Božić imati 18 meseci – tada će sigurno dobiti poklone, ali za ovu godinu ne."

U opisu video snimka Tifani je napisala: "Ne znamda li je ovo normalno ili ne, sigurna sam da će komentari uskoro stići da sam najgora mama na svetu što je odbila da pokloni svojoj bebi bilo šta za njen prvi Božić. Ali ona je premlada da bi bilo šta želela i već ima sve što joj treba." Dakle, ne oštećujem svoj bankovni račun pokušavajući da držim korak sa drugim mamama i kupujem joj gomilu stvari koje joj nisu potrebne," prenosi The Sun.

Ljudi su se brzo izjasnili o video snimku. "Moja ćerka će imati 5 meseci nekoliko dana posle Božića. Možda sam, a možda i ne, potrošila 2 hiljade na nju." - napisala je jedna mama.

"Volela bih da me nisu drugi maltretirali da kupim božićne poklone na njihov prvi Božić, oni su imali 2 meseca, a onda je moja druga beba je imala mesec dana, nije imalo smisla razmišljati o tome tada", glasio je jedan komentar.

"Moj je imao 6 meseci za prvu Novu godinu i dozvolila bih svima na društvenim mrežama da mi kažu da sam loša mama samo da nisam kupovala. "Najveće žaljenje! Potrošeni novac.", prokomentarisao je treći.

Kao što je neko drugi napisao: "Ovo je nešto što mislim da bi više roditelja trebalo da uradi! i sramotu oko toga treba proterati! Svaka cast!"

Međutim, nisu se svi složili. "Mali poklon te neće ubiti!" - bio je jedan od negativnih komentara, a mama Tifani je odgovorila - "Dala sam joj dar života", uzvratila je Tifani.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

(Yumama/T.A.S.)

BONUS VIDEO:

Kako mama kažnjava dete za Novu godinu TikTok/becomingco