Tetka je glavni mamin pomoćnik,a detetov super heroj. ona je uvek tu, spremna da pomogne, zagrli, uteši, ohrabri... deca je vole, a mami ta njena bezuslovna ljubav i podrška toliko znači da je posmatra kao drugu majku svog mališana. Ukoliko mislite da je vreme da odate počast tetki, evo kojih 6 stvari treba da joj kaže mama:

1. Olakšala si mi roditeljstvo
Tetka je divna podršku u životu i roditeljstvu, koja je nesumnjivo učinila sav mamin posao znatno lakšom nego da je mama morala da prođe kroz to sama. Kao tetka, ona čini mnogo da podrži dete, ohrabruje ga i brine se da bude srećan i napredan. Od slanja praktičnih poklona (kao što su čarape i kombinezoni) do stabilnog ramena na kojem može da plače - mnoge mame ne mogu da zamisle koliko bi majčinstvo bilo teže bez tetke.

2. Moje dete te obožava, ali... Ja te volim zbog toga još jače!
Ona nije samo još jedan od maminih velikih prijatelja, ona je "tetka". Ona je osoba koja mu čita i mazi se sa njim i nosi ga na leđima kada idemo u šetnju. Ona mu pravi hranu i strpljivo će sedeti kada on odbije da jede i, naravno, ne plaši se da bude stroga prema njemu. Baš kao i njegovi roditelji, ona je izvor ohrabrenja i stabilnosti.

3. Učinila si porođaj malo manje strašnim
Od smirivanja strahova od porođaja do toga da je tu da pomogne kada se dete rodilo, niko ne može tako da podržava i daje ophrabrenje kao sestra. Obaveštava rodbinu, organizuje okupljanja, šalje slike, donosi spremljen ručak i podseća da je uvek tu.

4. Tako mi je drago što se ne bojiš da kažeš mom detetu "ne"
Biti sjajna tetka nije tako lako i ne podrazumeva da se govori "da" svemu što dete želi ili traži. To definitivno ne znači da tetka pušta dete da radi šta god želi, posebno ako to uključuje uništavanje dnevne sobe ili nepristojnost. Imati tetku u životu koja pruža još jedan izvor stabilnosti i discipline je od vitalnog značaja.

5. I moj partner te voli
Tetka je uvek deo porodice. Dakle, ne samo da je ona tetka, već je i sestra i prijateljica sestrinog muža. On zna da može da dopre do nje kad god mu zatreba pomoć, uključujući i da traži ideju šta da kupi ženi za poklon, ali i kada se supruga ne javlja, a treba da spakuje dete za vrtić.

6. Podsećaš me da sam više od mame
Tetka je tu da podseti mamu da je vreme da se našminka, izađe, provede. Od žurki do roditeljstva, ona je bila tu, pa kad god mama usled brojnih obaveza oseća da gubi deo sebe, sve što treba da uradi je da pozove tetku - ona će smisliti zanimljiv plan.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Mama leči decu sokom od krompira Instagram/mindycayer