Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 VAŽNIH STVARI KOJE DETETU MOŽE DA PRUŽI SAMO BAKA: Njena ljubav i toplina su nemerljive, a priče uvek zanimljive

5 važnih stvari dete može dobiti samo od bake - sa njom smo prijatelji, uvek je brižna, to je neka posebna dimenzija ljubavi!

 5 važnih stvari dete može dobiti samo od bake. Izvor: Shutterstock

Bake su najbolje što svet može da pruži našoj deci. One maze i paze, spremaju kolače i slatke pite posute šećerom u prahu, kuvaju najlepše čajeve i bele kafe, pričaju uzbudljive priče i daju neizmernu ljubav. Samo od bake dete može dobiti tu posebnu ljubav i toplinu, a evo kojih 5 važnih stvari dete može dobiti samo od bake:

1. Vreme i pažnja

Kada provodi vreme sa unucima, baka je ta koja nikada ne žuri. Ona može da se igra doktora dugo i promišljeno i čak da vam dozvoli da je "lečite". Može satima da sedi pored nje dok čovek crta ili vaja. Baka je spremna za šetnju, crtanje, čitanje priča... Ona je tu da vam pruži sve vreme i pažnju.

2. Možeš da pričaš sa bakom

Ona sluša. Ona je zainteresovana. Možete joj ispričati svoje najvažnije priče, podeliti svoje pritužbe i ogorčenje i priznati šta ste uradili. Mama će se svakako potruditi da ispravno i mudro odgovori na vaš problem, nauči vas o životu, pa čak i grdi. A baka će uraditi ono glavno - reći će: "Nemoj da se brineš, sve ćemo mi to da sredimo." - i odmah ćete osetiti podršku i da niste sami sa svojom nevoljom.

3. Briga

Baka je brižna i zanima je sve oko deteta - da li je jelo, spavalo, da li mu je toplo, kako se oseća, da li je srećan... Prožima vas nekom neverovatnom energijom vrednosti i značaja. Mama i tata će možda reći da vas je baka razmazila, ali vi znate da je to posebna dimenzija ljubavi.

4. Baki nikada nije dosadno da dugo čita priče

Ona je spremna da vam čita dugo, verovatno ima veoma stare knjige bajki sa veoma lepim slikama skrivenim u njenom ormanu. I uvek priča veoma zanimljive priče o svom detinjstvu. Takođe govori o detinjstvu svoje majke ili oca. A onda se otkrivaju najzanimljiviji detalji, a ispostavlja se da su i roditelji bili mali - i ponašali se nestašno kao mala deca.

5. Baka je prijatelj koji nas uči odgovornosti

Mama i tata sve znaju, sve mogu. Pored njih dete je uvek malo. Ali sa bakom se nekako oseća zrelije - baka je detetov prijatelj. Možete joj pomoći, možete je naučiti nečemu, sa njom u blizini morate biti samostalni, jaki i hrabri! Dete pored svoje bake uči da bude odgovornija, pažljivija, uči da brine. A ako roditelji takođe cene i vole baku, onda dete razvija plemenito poštovanje prema starijima.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:04
"AKO KAŽEM DETETU DA JE NEPOPRAVLJIV, SLEDI MI SUSPENZIJA" Apel profesora: Radimo po metodi iz 20. veka POTREBNA JE HITNA PROMENA!
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica