Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEČAK OD 3 GODINE NESTAO U GRČKOJ NA ŠETALIŠTU: Uplašena majka podelila iskustvo - sekunde su bile u pitanju

Dečak od 3 godine nestao na moru u Grčkoj - samo se izgubio sa šetališta, sekunde su bile u pitanju!

 Dete nestalo na šetalištu na moru u Grčkoj. Izvor: Shutterstock, Pit Stock

Letovanje sa porodicom je najlepši deo godine, ali nosi razne izazove za mame i tate, a jedan od njih svakako je velika gužva. Postoji pravilo 30 sekundi koje glasi da u vodi dete treba da vam bude toliko blizu Da za 30 sekundi možete da reagujete, kao i da ga pogledate na svakih 30 sekundi. Ali šta je sa kopnom?

Na šetalištu i plažama gužve su velike, a potreban je sekund nepažnje i mališan se može izgubiti iz vida. Ove godine nekoliko dece je tako nestalo u Grčkoj, ali na sreću svi su pronađeni bezbedni.

Svoje neprijatno iskustvo podelila je i jedna mama na stranici Grčka Info koja je želela da se zahvali čoveku koji joj je pomogao da pronađe trogodišnjegsina:

"Želela bih ovim putem da se zahvalim jednom čoveku čije ime ne znam, samo znam da je iz Makedonije i da ima petoro dece. Želim da mu se zahvalim što je pomogao i pronašao mog trogodišnjeg sina, Mateju, na šetalištu u Perei pre par dana. Ako ovo bude pročitao on, ili njegova supruga ili cerka, sa kojima sam kasnije razgovarala, volela bih da nam se jave.

Takođe, zahvalila bih se svim dobrim ljudima koji su učestvovali u traženju mog sina, kao i onima koji su mirno sedeli, posmatrali i večerali. Sva sreća, sve se završilo dobro, sekunde su bile u pitanju da mi dete izmakne iz vida, ne puštajte ruku svog deteta, nikad, ama baš nikad. I da, ne osuđujte, jer može svakome da se desi."

U komentarima su mnogi roditelji istakli kako su imali slično iskustvo, ali i objasnili koje mere treba preduzeti ako dođe do gubljenja:

"Nema veze sa Grčkom ali je dobra fora. U Nesebaru u starom gradu je preterano velika gužva. Videli smo grupe turista sa sitnom decom, deca imaju narukvice na kojima je napisan broj telefona - za svaki slucaj." - komentarisala je jedna mama.

"Jednom sam videla ženu sa blizancima, a deca vezana nekom sajlom za rukicu sa njenom rukom. Bilo mi smešno.E kad imaš trogodisnjaka u guzvi, setiš se sajle. Za more preporučujem kapu za plivanje u drečavoj boji." - bio je jedan od saveta u komentaru.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:44
Cene na Tasosu
Izvor: Tiktok/nikana.gr
Izvor: Tiktok/nikana.gr

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica