Samohrana majka dvoje dece Viktorija Robins iznajmljuje dvosoban stan u kojem živi sa svojim ćerkama Džesikom (8) i Amber (5). Kada se uselila, to je bio zapušten, zastareo i nauredan dom, a ova mama je odlučila da od prostora napravi slatko i nežno porodično gnezdo za sebe i svoje devojčice.

Većinu stvarti mama je sama uradila, naručila povoljan nameštaj, osmislila kakod a ukrasi dom i sda sve izgleda potpuno drugačije. Suočila se i sa nekim preprekama jer nije sve smela da menja pošto stan nije njen - "Mogu da ukrašavam, ali ne mogu da srušim zidove“, kaže Viktorija. "Dozvoljeno mi je da renoviram staro kupatilo i kuhinju ako treba, ali odgovornost ako nešto pođe po zlu pada na mene, što je pošteno."

"Najizazovniji deo je bio finansijski aspekt. Radim pola radnog vremena i samohrani sam roditelj dve devojčice." Dodaje mama koja se potrudila da pronađe što povoljniji nameštaj i sve uskladi sa budžetom.

Viktorija je uz pomoć prijatelja skinula stari pod u dnevnoj sobi i hodniku i postavila novi drveni pod. Zatim je ofarbala zidove u belo i počela da ukrašava prostor, čisteći nameštaj u okviru svog budžeta.

Za svoju dnevnu sobu Viktorija je kupila tepih za 40 funti, ogledalo za 40 funti, sto za kafu za 80 funti i sofu za 400 funti.

U dečijoj sobi, ofarbala je zid printom dalmatinca, sa crnim tačkicama, i pronašla još nameštaja. U ormanu je napravila više polica kako bi se napravila sjajna organizacija.

Zatim je ofarbala sve ormare i komode u belo, pre nego što je angažovala majstora da skine pod u kuhinji i stavi nove pločice. U svojoj spavaćoj sobi, Viktorija je ofarbala zidove u belo i kupila krevet, fioke i sto za šminkanje.

Njeno celokupno renoviranje stana koštala je oko 3 400 evra, uključujući troškove polica, farbanja, posteljine, korpi za sofe, stolica i igračaka za decu - i nije mogla biti srećnija sa konačnim rezultatima. Puno stvari je pronašla na internetu i društvenim mrežama kako bi uštedela, a efekat zaista iznenađuje pozitivno.

"Moj savet je da tražite povoljne cene. Nemam mnogo novca, ali sam ovo uradio sa strogom kontrolom budžeta, tako da je izvodljivo." - rekla je Viktorija.

Pogledajte slike renoviranog stana u galeriji ispod!

Instagram/homeatrussellsride Mama je renovirala stan za 3 000 evra

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Renoviranje kuhinje TikTok/emmabeaumont9