U danima u kojima se suočavamo sa najtužnijim vestima i nesrećama koje nas okružuju, mnogi roditelji preispituju svoje odluke, pitaju se kako da nastave vaspitanje, šta je ono što moraju da izbegnu. Roditeljstvo je definitivno jedna od najtežih i najvažnijih misija, ali deca su najveće blago koje imamo.

U savremenom i užurbanom svetu, često zaokupljeni raznim problemima, računima, ratama, poslovima, obavezama, često se fokusiramo na ono materijalno, trudimo se da se mališanima obezbedi sve. A ponekad je najvažnije da malo bolje slušamo i osluškujemo njihova srca, da vodimo duge razgovore i trudimo se neizmerno kako bi naša deca imala poverenja u nas i mogla da nam kažu kako se zaista osećaju i sa kojim izazovima se suočavaju.

O tome koliko je važno da se posvetimo svojoj deci, kao i da porodica uvek treba da nam bude prioritet, govorio je sveštenik otac Predrag Popović:

"Posvetiti se svojoj deci ne znači davati im sve, kupovati im sve,nego znači biti malo mudar i posvetiti se njihovim problemima trenutnim,i rešiti to na najbolji mogući način. Ako čovek ne zna kako da reši neki problem,što nije ni sramota. Ne možemo svi u istom trenutku da izmozgamo sve, pogotovo kada neko je mnogo zauzet. Al ne sme nikada niko od nas biti toliko zauzet da ne može da posveti vreme svojoj porodici. Zapamtite to. Jer ako smo toliko zauzeti da ne možemo da posvetimo vreme svojoj porodici, onda ćemo zasigurno pre ili kasnije tu porodicu izgubiti."

Izvor: Yumama