Mladim roditeljima koji dobiju dete treba vremena da se naviknu na svoj novi život i promene koji je novi član porodice napravio. Prvih nekoliko meseci može biti malo teže jer se njihov život promenio iz korena i treba da nauče da funkcionišu drugačije od života pre bebe. Naravno, niko ne umanjuje njihovu sreću zbog prinove ali nespavanje, briga i odgovornost mogu da utiču na celokupan život, pa i na njihove međusobne odnose.

Jedan od takvih primera je i par koji ima problem sa spavanjem, a mlada majka se o svojim mukama požalila na Redditu. Ona je otkrila da njen muž spava na kauču od kako je zatrudnela, a na početku je tvrdio kako je to uradio samo zbog toga da ga ona ne bi budila tokom noći svojim hrkanjem.

Njih dvoje su nedavno dočekali svoje drugo dete, a iako su već odgajali jedno dete, ovaj put je sve postalo drugačije. Mama je objasnila šta se sve izdešavalo tokom njene trudnoće i nakon porođaja, i izazvala burne reakcije korisnika ove društvene mreže.

"Moj suprug spava na kauču od trećeg meseca trudnoće. Na početku je tvrdio da mu smeta moje hrkanje i da je to razlog što ne može da spava sa mnom. Bar je to bio njegov izgovor kada sam ga pitala zašto ne spavamo u istoj sobi. Tada mi to nije smetalo jer sam se iskreno osećala jako loše što se nije naspavao", ispričala je mama, a onda dodala još šokantniji deo:

"Ali to se nije promenilo i sada mi baš smeta. Naš sin sada ima gotovo 4 meseca i moj muž još spava na kauču. Kaže mi da sama dođem po njega ako mi treba pomoć. I očigledno ne razume zašto to nije u redu."

Otac, tata, beba, umoran
Shutterstock Umoran tata

Zatim je ispričala da je jedne večeri odlučila da preuzme stvar u svoje ruke i premestila je bebinu kolevku u dnevnu sobu. Međutim, njenom mužu se to nikako nije dopalo. Umesto da joj pomogne sa bebom, bio je ljut i nimalo oduševljen novonastalom situacijom.

"Bio je besan. Rekla sam mu da je došao red na njega i da želim da se naspavam bar jednom u četiri meseca od kada sam se porodila. To se, naravno, nije dogodilo. Izdržao je jedva do ponoći. Nakon što sin nije prestajao da plače u svojoj kolevci, a muž nije reagovao, vratila sam se po njega i uzela nazad u spavaću sobu. Iskreno, ovo je bila najstrašnija stvar koju sam uradila. Sinoć sam shvatila da ne verujem mužu da će ga paziti i čuvati. I smatram da sam i sama kriva što sam stvorila ovo čudovište dopuštajući mu da toliko dugo traži izgovore. Jesam li zaista kriva što očekujem da mi suprug pomogne sa brigom oko deteta? Očajna sam", zaključila je i pitala za savet.

"Draga mama, ovo je primer koji sam videla milion puta. Jasno je da vaš suprug ne želi ili možda samo ne zna kako je biti dobar otac. Treba vam profesionalna pomoć, to nije normalno", rekla joj je jedna korisnica Reddita, a pored nekoliko negativnih komentara i svi ostali su se složili da je mama u pravu.

Šta vi mislite, da li je mama kriva ili traži najnormalniju stvar od svog supruga?

(Yumama)