Beba je imala samo 500 grama kada se rodila, mislili su da neće preživeti više od sat vremena, ali onda se pojavio doktor koji je neverovatnom idejom spasao život. Šeron Grant morala je da ide na carski rez zbog komplikacija u trudnoći. Stvar je pogoršavala činjenica da je bila u šestom mesecu trudnoće. Zapravo lekari su primetili da je beba prestala da se razvija u materici. Zbog problema sa pupčanom vrpcom i posteljicom, njen razvoj je stao.

Carski rez bilo je jedino rešenje. Nakon operacije, svi su bili šokirani koliko je beba mala, težila je svega pola kilograma. Bila je manja od šake, a težila je manje od kese šećera. Prognoza nije bila dobra, lekari su smatrali da beba neće preživeti više od sat vremena. Osim toga, nijedna medicinska oprema nije bila primerena za tako malu bebu.

U želji da je ipak spasu, jedan doktor je došao na neverovatnu ideju. Poslao je medicinsku setru u market da kupi plastificiranu kesu za sendviče. Sestra je bila zbunjena, ali doktor je insistirao na tome. Rekao je da je to zadnja šansa da spasu bebu. Kada se sestra vratila, lekar je uzeo kesu i stavio je bebu unutra. Zbog izolacije kese, bebina temperatura se podigla i puls se stabilizovao. Činilo se kao da će novorođena devojčica izgleda preživeti uprkos prognozama, prenosi Newsner.

Prema New York Times, koža tako prerano rođenih beba ispušta prebrzo tečnost. Čuvanje u plastičnoj kesi ili umotavanje u foliju može zapravo da ih zagreju bolje od običnog ćebeta.

Mali borac je preživeo svoj prvi sat, zatim prvi dan i prvu nedelju. Napredak je bio spor, ali značajan od očekivanja. Celo to vreme mama Šeron nije smela da uzme svoje dete. Nakon 18 dana koliko je provela u plastičnoj kesi i inkubatoru, Šeron je konačno mogla da uzme svoju mrvicu. Nazvala ju je Piksi.

Piksi je vrlo brzo nakon toga ojačala dovoljno da može da ide kući. Ali i dalje niko nije mogao da obeća da će biti dobro. Piksi je doživela i svoja prva tri meseca, koja su svi proslavili zbog toga što je to bilo vreme kada je u stvari trebalo da se rodi.

Kada je napunila dve godine, Šeron je rekla:

"Ona je tako srećna i samuverena i odlučno razume svari. Dokazala je svojom borbenošću da doktori mogu da pogreše."

Danas Piksi ima osam godina i izrasla je u prelepu devojčicu, jedina stvar koja je izdvaja od vršnjaka je to što je niža. Ali osmeh i sreća na slici sa mamom govori više od hiljadu reči.

Pogledajte kako danas izgleda:

(Yumama)