Nijedna mama nikada u životu ne bi želela da se nađe u situaciji da mora odlučiti da li da spase svoj ili život nerođenog deteta, ukoliko bi se desile neke komplikacije. A šta biste rekli da se to stvarno desi? Mama Šelbi Lenor izazvala je haos na mrežama nakon što je postavila video o tome šta bi učinila da mora da bira između svog i bebinog života na porođaju.

Šelbi, koja ima dvoje dece i čeka da se porodi sa trećim,objasnila je zašto bi od doktora tražila da spasu nju"Ako bih morala da biram da li da spase mene ili bebu, izabrala bih sebe. Zato što imam kući decu kojoj sam potrebna".

Video je vrlo brzo postao viralan,a mišljenja podeljena.Uglavnom su je mnogi podržali i rekli da bi uradili isto.

''Razumem te u potpunosti. Da nemam drugu decu, moj odgovor bi najverovatnije bio neka lekari spase dete, ali ovako i sama osećam veliku odgovornost prema mališanima koje imam kod kuće'',rekla je jedna mama, na nju se nadovezala druga:

"Čak i da nemam decu kod kuće, isto bih izabrala sebe, jer sam i ja nečije dete, a uvek mogu da rodim drugo"

Međutim, bilo je i onih koji su oštro osudili stav ove trudnice.

''Bez obzira na to što mnogo ljudi podržava ovakvo razmišljanje, izgubiti dete i onda živeti sa tom odlukom najteža je stvar koju sam ikad mogla da doživim. Neko ko nije doživio nešto tako ne može da komentariše ovaj video'', napisala je druga mama.

''Lično mislim da ne bih mogla da živim sa ovakvom odlukom, radije bih da mi se dete rodi'', misli treća.

 (Yumama)