Na društvenim mrežama postavljen je snimak mame koja se ponosno pohvalila da je podojila drugo dete u porodilištu jer joj majka nije imala mleka. Gospođa ministarka kako se ova mama predstavila na TikToku na snimku je napisala:

"Onaj divan osećaj kad podojiš nečiju bebu u porodilištu jer majka nema mleka još uvek, ali krišom da bebice ne vide".

Iako su pojedini na društvenim mrežama delili snimak sa "čuđenjem i gađenjem", bilo je komentra da je to sasvim normalan gest i da se tako nešto nekada davno praktikovalo bez ikakve osude.

"Meni je najlepši osećaj bio kad sam dobila dete, kupila stan, završila fakultet... A, onda stigne - ma ne znaš ti ništa, najlepši osećaj je kad podojiš tuđe dete dok niko ne gleda", bio je jedan od negativnih kometara.

"Jaoj Bože srušiću se sad, jel moguce da žene još uvek rade ovo, beba ne bi gladna ostala jer im daju dohranu u porodilištu ako je to potrebno. Jel su luđe ove što daju detetu tuđe mleko ili ove što doje tuđu decu, meni ovo nije normalno stvarno"

Međutim, na veliko iznenađenje bilo je više pozitivnih komentara koji su pružili podršku mami što je uradila tako "plemenitu stvar", čak su potvdili da to nije jedini slučaj.

"I mog bebca je u porodilištu podojila druga žena jer moja supruga nije odmah imala mleka, i to javno bez skrivanja i šta mu hvali? Ne vidim ništa sporno. Bravo za ovu mamu", napisao je jedan tata.

"Ovo je prihvatljivo kao koncept, neka žena ima previše mleka i smeta joj, druga ne može da nahrani dete, logično da ćeš želeti detetu da dobije ljudsko mleko, pa makar i od druge žene.", glasio je još jedan komentar, na koji se nadovezao drugi:

"Moja baba je imala sestru po mleku kao mala nisam kontala, ali upravo ovo, tu ženu je dojila babina majka, jer nije imala mleka, i nakon izlaska iz bolnice ceo zivot se družile i zvale su se - sestre po mleku. Nisu se ranije majke poznavale, ali je to tada verovatno bilo wow".

Pogledajte video :

(Yumama)