Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAMA IZAZVALA BURU NA MREŽAMA: Više ja zaslužujem slobodan dan za Božić nego koleginica koja nema decu, zar ne? (ANKETA)

Jedna mama izazvala je raspravu na mrežama jer su ona i koleginica pisale odmor u isto vreme, a ona je moli da povuče jer nema decu.

 Mama, posao, dete Izvor: Shutterstock

Jedna mama je na forumu za roditelje pokrenula raspravu o tome da li pravo na odmor treba da bude prvenstvo zaposlenih koji imaju decu ili koji nemaju. Podelila je svoje iskustvo sa koleginicom sa posla i pitala druge šta misle o tome.

Kako je rekla, oseća se užasno zbog neprijatne situacije u kojoj se našla jer su obe tražile odmor u isto vreme, a kako nije moguće zbog obima posla, menadžer im je dao priliku da se same dogovore o tome koja treba da ima prvenstvo.

"Zamolila sam je da povuče svoj zahtev za odmor jer ona i njen suprug nemaju dece i svake godine za Božić idu kod roditelja njenog muža, ali kod njih inače idu svakog vikenda tako da nije da se ne viđaju", rekla je ova mama i dodala:

"Ja, s druge strane, imam autističnog četvorogodišnjeg sina."

U nastavku svoje priče objasnila je i da je ona samohrana majka, te da nema priliku da sina ostavi u vrtiću pošto ta ustanova ne radi za vreme praznika.

" Da, mogla bih da platim nekome, ali to je izuzetno skupo. Osećam se loše jer to tražim od nje, ali ako ne bude pristala biću primorana da dam otkaz", zaključila je.

 Dete, logoped, vežbanje, autizam
Mama vežba sa detetom koje ima autizam
Izvor: Shutterstock

Vrlo brzo se na njenu priču nadovezalo dosta komentara, a svi su se složili u tome da je Božić praznik za sve, kako za one ljude sa decom, tako i za one koji ih nemaju.

"Uredu je što preispitujete svoj zahtev jer ste u teškoj situaciji, ali nije uredu da umanjujete njenu proslavu Božića samo zato što nema decu", samo je jedan od komentara.

Šta vi mislite, koja od ove dve žene ima veće pravo da dobije odmor?

Anketa

Da li veće pravo na odmor ima majka ili žena bez dece?

  • Mama u ovoj situaciji treba da dobije odmor.

    63.89% (23)

  • Razumem majku, ali njena koleginica je prva tražila odmor.

    36.11% (13)

Da li veće pravo na odmor ima majka ili žena bez dece?

Rezultati

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica