Trudnoća je jedna od najlepših stvari u životu svake žene, a čim saznaju pol buduće majke počinju da maštaju i da zamišljaju kako će njena beba da izgleda, kakve stvari će da joj oblači i kakvo ime će da nosi. Istu situaciju imala je i mama Laura koja je čekala devojčicu i zamišljala ružičaste mašne, bucmaste obraze i slatke cipelice.

Kada je bila u 20. nedelji trudnoće bila je presrećna što svoju devojčicu vidi na ultrazvuku. Kao i svakoj budućoj mami, ultrazvučne kontrole su posebna radost. Međutim, Laura nije mogla ni da zamisli da će se poroditi samo tri nedelje kasnije.

U 23. nedelji trudnoće porođaj je krenuo, a njena ćerka je po rođenju imala samo 10 odsto šanse da preživi. Na rođenju je imala samo 535 grama, što je manje od vekne hleba.

"Izgledala je tako mala i krhka kao da bi mogla da se povredi na najmanji pokret. Bila sam tako zabrinuta, ali znala sam da je moja devojčica borac", rekla je Laura.

Devojčica je provela neko vreme na intenzivnoj nezi pre nego što je majka, šest nedelja kasnije, konačno mogla da je uzme u ruke. Konačno su se mama i ćerka upoznale, i taj trenutak je bio dragocen.

Beba, prerano rođena, mama
Printskrin, Facebook/ForgiveJflash Prevremeno rođena beba

Od tog trenutka, beba je rasla i napredovala, prkosila je svim prognozama i konačno otišla svojoj porodici.

"Činilo mi se kao da neće uspeti, ali kada je sada vidim shvatam da je ona pravo malo čudo", rekla je mama Laura, a malena devojčica sada ima više od osam kilograma i evo kako izgleda:

Beba, prerano rođena, mama
Printskrin, Facebook/ForgiveJflash Prevremeno rođena beba danas

(Yumama)