Na popularnom forumu Reddit jedna buduća majka požalila se na supruga i njegove zahteve pa izazvala burne reakcije. Ona je otkrila da je njen muž osmislio pravila za period kada se ona porodi i počne da doji.

"Dakle, trudna sam i bliži mi se termin porođaja. Moj suprug i ja sada razgovaramo o porođaju i periodu oporavka. Njegova porodica će nam doći na nekoliko dana, a on zna da želim da pokušam da dojim i zbog toga je smilio jedno 'pravilo'. To je da ne dojim pred njegovom porodicom. Kaže da ne želi da njegovom tati i bratu stvaram nelagodu i da bih trebalo da odem u sobu na sprat svaki put kada budem htela da hranim bebu, dok oni borave kod nas", započela je.

Ona je dodala i da se njen suprug ponudio da bude uz nju dok doji, ali ona smatra da njegove odluke nisu u redu.

"Moj problem je što ću se oporavljati i trebalo bi da se odmaram pa mi često penjanje uz stepenice ne deluje kao nešto što bi trebalo da radim. Rekla sam mu da se radi o mom oporavku i povezivanju sa bebom, a njegova porodica može jednostavno da napusti sobu ili da ne gleda, ukoliko im je neugodno", zaključila je ova buduća mama.

Dojenje
Shutterstock Mama doji bebu

Korisnici ovog foruma stali su na njenu stranu.

"Ono što ja želim da znam je kako muž može da kaže svojoj ženi da ima PRAVILO za njeno dojenje", napisala je jedna, dok se druga nadovezala:

"Ako im je neugodno, onda su oni ti koji mogu da odu. To je vaša kuća i kuća vašeg deteta, zašto biste se skrivali?"

(Yumama)