Intimnost nakon porođaja nekim parovima je teško da vrate. Dok oboje brinu o novorođenčetu, neretko zaboravljaju na sebe i svoj partnerski odnos. Jedna mama požalila se i zamolila stručnjake da joj daju savete da povrati intimnost u braku.

"Moja ćerka ima skoro godinu dana, a moj muž i ja nismo bili intimni od pre njenog rođenja. Imam 30 godina, moj suprug 35 i divan je muškarac. On se trudi i pokušava da bude romantičan i da čini male stvari kako bi došlo do intimnosti, ali ja sam izgubila svaki interes", napisala je žena, i dodala:

"Znam da je to problem za njega i stvarno želim da osetim istu želju, ali toliko sam usresređena na svoju ćerku da i ne mislim na odnose. Još uvek dojim i ne osećam se seksi."

Nažalost, ovo nije redak slučaj već čest problem mnogih žena nakon porođaja. Stručnjaci su dali svoj predlog kako bi joj pomogli da promeni stvari.

"Nije neobično da se osećate više majkom nego ljubavnicom nakon porođaja. Ali važno je da imate svoje vreme kao par, nezavisno o vašoj važnoj ulozi roditelja. Dogovorite se da provedete vreme sami ako možete. Vaša ćerka je već velika i možete se osećati sigurnije da je ostavite nekom na čuvanje. Jedan vikend da provedete sami mogao bi da učini čuda za vaš odnos", rekla joj je psihoterapeutkinja.

Par, ljubav, seks
Shutterstock Ljubavni par

(Yumama)