Pitanje koje smo postavili na Fejsbuku izazvao je burnu raspravu među ženama o tome da li treba partner da kupi poklon nakon porođaja.Većina smatra da poklon u materijalnom smislu nije potreban, već da je podrška supruga u porodilištu, tokom trudnoće i pomoć oko beba za njih najveći dar koji su mogli da dobiju od svog partnera.

"Najveći poklon za ženu bi trebao da bude njen muškarac, koji će biti uvek tu uz nju, da zajedno podižu i vaspitavaju svoje dete- decu i da čuvaju svoj brak, ljubav i porodicu," glasio je jedna od komentara, na koji se nadovezao drugi:

"Ja sad htedoh napisat dovoljan mi je poklon - moj muž i moje dete, da smo zdravi i zajedno to je to. Šta će mi Roleks ako nema ljubavi poštovanja, obostranog žrtvovanja oko svega..ali eto nekima je bitan stan i Roleks al nema tu sreće ".

Bilo je i onih šaljivih: "Kada sam rodila prvo dete,sve što sam tada htela je bio veliki sendvič sa piletinom. Rodila sam troje dece, nisam dobila posle nijednog ni buket ruža,ni bombonjere da slikam za fb, ali sam dobila podršku supruga koji je prisustvovao porođajima i bio mi veliki oslonac kada mi je najviše trebao i hvala mu na tome!".

Podrška supruga tokom onih najlepših i najtežih trenutaka nakom porođaja je nezamenljiva, oko toga se složilo najviše žena: "Treba biti uz nju od samog starta, olakšati joj postporođajni period, prolaziti sve sa njom oko deteta.. Džaba pokloni, ako posle neće da ima veze sa detetom.. I osuđuje je da ništa ne stigne oko kuće uraditi, jer eto mora se detetom baviti".

poklon-žena-muž.jpg
Shutterstock Muž ženi kupuje poklon

Međutim, mnoge žene smatraju da podrška, ljubav i pomoć supruga ne treba da bude poklon već je nešto što se podrazumeva "i na šta se obavezao,onog trenutka kada je odlučio da osnuje porodicu sa vama". "Nije poklon da muž bude uz ženu da joj pomogne, obasipa pažnjom bude podrška, voli ljubi i td... To je nešto što svaki dan treba da radi a ne samo kad se prodite i da treba da se kupi ženi poklon pa kakav god bio."

Žene iz svog ličnog iskustva navode da im je značila pažnja u vidu poklona posle svega što su prošle u porodilištu.Dok je za neke dovoljan samo lep buket cveća i bombonjera ima i onih koje smatraju da treba kupiti nešto vrednije i dugotrajnije u vidu nakita.

"Nisam neko ko je opsednut poklonima niti ih kad očekujem,ali mislim da iz poštovanja prema supruzi bi bilo lepo da pokloni bilo sta, kako bi se i ona sama osećala lepo, jer ipak mu je na svet donela nesto neprocenjivo", smatra jedna mama.

U raspravu su se umešali i muškarci: "Naravno da treba, žena se 9 meseci muči da se to dete rodi.Kad se ide za ženu i dete iz porodilišta treba poneti poklon plus kod kuće napraviti iznenađenje jer to zaslužuje.", napisao je jedan budući tata, dok se drugi ne slaže sa njim: "Ne treba joj veći poklon od deteta....a muž ako ne kupuje ovim danima...ili kako prilika koja zahteva, brate mili ne treba ni za porođaj..."

"Ako mogućnosti dozvoljavaju zašto da ne, opet bila sam svedok neskromnim prohtevima žene koja je bila svesna finansijske situacije a opet je insistirala na preskupom poklonu, i bespotrebno upropastila najlepše trenutku i sebi i suprugu. Pa pobogu ima valjda još trenutaka kada se kupuju ženama pokloni ne samo kada rodi. Dva porođaja, dva deteta i sad cekamo treće, Bože zdravlja i iskreno ne očekujem orden ni krunu, bitno mi je samo da sve prođe kako treba i da budemo svi na okupu. A poklone, pa šta znam ja lično više se oduševim nekim sitnicama poklonjenim bez razloga i povoda. Opustite se žene, postoje mnogo bitnije stvari", glasio je najviše lajkovan komentar.

Šta vi mislite o ovoj temi:

(Yumama)