Zamislite da izgurate celu trudnoću, a da ne znate da ste u drugom stanju. Baš takav scenario je zadesio jednu mladu mamu koja ima svega šesnaest godina. Aleks je podelila svoj video na TikToku u kome opisuje kako nije imala pojma da je trudna sve dok njena mama nije otkrila da je zapravo krenuo porođaj.

"Moja mama je spomenula da je imala gorušicu dok je bila trudna sa mnom, a kako sam ja primetila da imam iste simptome, napravila sam test za trudnoću tokom letnjeg raspusta", napisala je u videu Aleks. Kako je test bio negativan i dalje je imala redovnu menstruaciju, isključila je trudnoću kao opciju i nastavila je da uživa u raspustu. Međutim prvi dan škole, uveče, pre spavanja, osetila je bolove u donjem delu leđa zbog čega je uzela tablete protiv bolova i otišla na spavanje.

"Imala sam takve bolove da nisam mogla da spavam celu noć, a mamu i tatu sam probudila u 6 ujutru. Oni nisu verovali da me nešto boli nego su mislili da želim jednostavno da izbegnem školu", nastavila je Aleks.

Nije znala da je trudna TikTok/alexisqueen.x

Prema njenim rečima, ona se ujutru spremila da krene u školu, ali onda je iznenada osetila neizdrživ nagon za napinjanje, kao da mora na veliku nuždu. Otišla je tada do toaleta i tek je onda shvatila da će roditi bebu. Počela je da doziva roditelje, a kada ju je mama pogledala, bilo je jasno da će za koji minut da postane baka.I tako je Aleks rodila sina. Nazvala ga je Hari, a njena porodica je ostala uz nju da joj pomogne u odgoju bebe. Aleksin dečko i otac malog Harija, bez obzira što je i dalje srednjoškolac odlučio je da ostane uz nju i preselio se u kuću njenih roditelja.

Šta je kriptična ili skrivena trunoća?

Žene nisu svesne da su trudne sve do druge polovine trudnoće ili čak do porođaja. Simptomi mogu da budu jako blagi ili čak da ih uopšte nema, a nema ni izostanka menstruacije...što često zbunjuje buduće mame koje nisu svesne da je beba na putu.

(Yumama)