Slavna glumica Šeron Stoun otkrila je da je imala devet pobačaja. Ona je odlučila da progovori zbog američke plesačica Peti Murgatrojd, koja je nedavno objavila da je izgubila bebu.

" Mi žene nemamo prostora za razgovor o ovom bolnom gubitku. To nije mala stvar. Međutim, prisiljene smo da mislimo da je to nešto s čime same treba da se nosimo i da je to neka vrsta neuspeha. Izgubila sam devetero dece pobačajem", otkrila je 64-godišnja glumica koja je usvojila tri sina.

"Umesto da dobijemo potrebno saosećanje i empatiju koja nam je više nego potrebna, osećamo se postiđeno", rekla je Šeron Stoun.

Glumica je objasnila da je sama prošla kroz "36 sati porođaja" nakon što je izgubila bebu u petom mesecu trudnoće.

ŠS.jpg
Printscreen/ The Late Show with Stephen Colbert Šeron Stoun

Govoreći o sopstvenom iskustvu nakon objavljivanja svoje autobiografije " Lepo je živeti dva puta", Šeron je rekla da je osećala "snagu sestrinstva" jer su joj u tako bolnom trenutku jako pomogle medicinske sestre koje su se našle u tom trenutku.

"Kada sam izgubila bebu posle mučnih 36 sati, medicinske sestre su bile non stop uz mene čak i kada su imale slobodne dane. Tog trenutka sam zaista imala snažan osećaj sestrinstva i razumevanja", ispričala je glumica.

Ona je istakla da konačno stižemo do tačke u našem globalnom "sestrinstvu", gde možemo otvoreno da govorimo o bolu, gubicima, silovanju i brutalizaciji i svim onim strašnim stvarima koje su se desile nama i našim telima.

"Ne nosimo više toliki teret sramote koja nam ne pripada. Zahvaljujući jakoj podršci mi to puštamo", izjavila je poznata holivudska glumica.

Šeron Stoun je imala nekoliko pobačaja tokom braka sa bivšim mužem Fil Bronstajn, sa kojim je bila od 1998 do 2004 godine. Za jedan ženski časopis rekla je da ima "reumatoidni faktor povezan sa lupusom" koji joj je otežavao da trudnoće izgura do termina.

Od tada, Šeron je usvojila tri sina, Roana Džozefa (22), Leirda Vonea (16) i Kvina Kelija (15).

(Yumama)