Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IMALA JE 3 POBAČAJA PA DOŽIVELA ČUDO: Ponovo je ostala trudna i na pregledu shvatila da je pravi medicinski fenomen

Autor Radmila Ilić

Priča trudnice koja je doživela medicinski fenomen zbog kog nije mogla da prestane da plače od sreće, sigurno je nešto što najlepše što ćete danas pročitati.

 Porodica, trudnica, dete Izvor: Shutterstock

Nastavnica matematike iz američke države Teksas, Kara, imala je tri spontana pobačaja od čega je jedan izazvao težak gubitak krvi zbog čega je bila na ivici smrti. Međutim, u martu prošle godine saznala je da je ponovo trudna, a ona je usledilo čudo.

Dok je bila trudna, ponovo je zatrudnela, što je veoma redak fenomen poznat kao superfetacija. Može se desiti danima ili nedeljama nakon prvog začeća.

Možda će vas zanimati

Kara kaže da trenutno postoji neverovatna razlika od 1.8 kilograma između dečaka i njenog mlađeg brata, što znači da je za porođaj morala da spremi dve različite veličine garderobe i pelena.

"Otišla sam na kontrolni pregled i doktor je ugledao dve bebe. Pitala sam ga: 'Šta se događa, nije bila tu na prvom ultrazvuku?'Objasnio mi je da sam ovulacijom izbacila dve jajne ćelije i da su se oplodile u različito vreme, u razmaku od oko nedelju dana."

Kara opisuje ovu retku pojavu kao čudo, i kaže da misli da joj pomogle bebe koje je izgubila.

"Verujem da je to bilo čudo zbog toga što sam doživela ranije. Volim da mislim da je to moj način da vratim bebe koje sam izgubila, i da mi na neki način pomažu. U mojoj porodici ne postoje blizanačke trudnoće, ovo je totalno iznenađenje", rekla je.

 Trudnoća, ultrazvuk
Trudnica glea sliku sa ultrazvuka
Izvor: Shutterstock

Ona ima trogodišnje sina, a posle njega je imala tri puta pobačaj. U jednom trenutku je toliko krvarila da su joj rekli da bi izgubila život da je zakasnila samo 30 minuta. Kada je ponovo ostala trudna doktor je želeo bolje da je isprati pa joj je rekao da dođe na ultrazvuk kada je bila trudna pet nedelja, kako bi se uverio da je sve u redu.

"Bila sam na ultrazvuku i videli smo jednu bebu. Zbog istorije mojih trudnoća dogovorili smo se da dođem za dve nedelje kako bi se ispratili otkucaji srca. Muž i ja smo došli, a tamo su bile dve bebe. Mogli smo da vidimo jednu već razvijenu bebu, a u uglu malu tačku koja je značila još jedna beba. Slomila sam se u suzama i plakala. Bila sam preplavljena emocijama, zbunjena ali veoma srećna."

 Trudnoća, porodica
Porodica
Izvor: Shutterstock

Kara je 25. oktobra rodila bebe. Drugi dečak je stigao na svet 6 minuta posle starijeg brata. Porodila se u 35. nedelji, jedan dečak je težio 2.8 kilograma, a drugi je bio nešto manji, imao je 2 kilograma.

"Nismo odustajali ni posle pobačaja, nastavili smo da pokušavamo jer smo znali da su namenjeni nama. I kada sam mislila da neću moći da dobijem još dece, imala sam želju. Razmišljali smo i usvajanju, a onda je usledilo iznenađenje. Ako je to u vašem srcu, nemojte da odustajete. Mi nismo, i zato smo dobili ovo čudo. Danas sam blagoslovena kućom punom dečaka", zaključila je Kara.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica