Deci nikada dovoljno prostora, čak i da imate veći stan teško je da možete da uspostavite bilo kakav red.

 Evo nekoliko ideja kako da prilagodite prostor u stanu sebi i deci kako biste olakšali zajednički život život:

1. Kupite kauč tamnije boje

Ukoliko želite da imate lep i svetao kauč, on će vrlo brzo izmeniti boju i biće sav u flekama.
Svi dobro znamo koliko deca vole da jedu i gledaju televiziju, priznajet i vi takođe. Da biste izbegli da vaš nameštaj brzo propadne, kupite kauč koji će biti lakši za održavanje.

"Naš kauč je mesto gde moja deca ližu sladoled nakon večere, koji kapa po njemu, a moj suprug i ja većinu večeri tu večeramo. Presvučen je čokoladno smeđim baršunom koji se iznenađujuće dobro briše mokrom krpom i ne vide se mrlje. Ako želite svetliju boju, odlučite se za tkaninu koja se može presvlačiti", savetuje jedna mama.

2. Sve šljokice odmah idu u smeće

Da li ćete se složiti sa ovom mamom da je najveća noćna mora kada stan počne da vam sija kao da ste u noćnom klubu:

"Živim u stanu sa suprugom i dvoje dece. Kad iz škole donesu umetnički projekt na kome ima šljokica, nasmešim se, kažem im da je prekrasan i čim napuste sobu, odnesem ga van, ravno u kantu za smeće".

Te svetlucave pahuljice koje se rasuju posvuda u malom prostoru završiće na vašem stolu i u svakom ćošku. Kad pomislite da ste ih sve usisali, sunce koje prodre kroz prozor pokazaće kako vam se stotine svetlucavih krhotina rugaju iz vašeg tepiha u dnevnoj sobi. Ako se ne možete odvojiti od svetlucavog umetničkog dela, stavite ga u plastičnu kutiju.

dete i haos.jpg
Shutterstock dete i haos

3. Dajte detetu veću sobu

Ko kaže da roditelji moraju da imaju veću sobu? Ako ne želite da vam deca budu non stop u dnevnoj sobi, bolje im dajte veću spavaću sobu imaće više mesta za igračke i igranje.

4. Pobrinite se da sve ima svoje mesto

Ovo 50 odsto olakšava sređivanje na kraju svakog dana. Naučite decu gde se šta sklanja, da ne bi sve završilo zgurano u orman.

5. Nemojte da budete sentimentalni

Ne gomilajte odeću, stare igračke i umetnička dela vaše dece. Zadržite jednu ili dve stvari, ono što vam jako znači ostalo dajte nekom ili stavite u kutije. Na ovaj način vaš prostor će prodisati.

6. Ne pravite zalihe

To će vam progutati prostor koji možete bolje iskoristiti, kupujte onoliko koliko vam je potrebno, sve preko toga previše zauzima mesta.

I na kraju, ako su deca puna energije a napolju je lepo vreme. Idite negde van kuće. Uživaćete, deca će se brze izmoriti a ono što je najvažnije neće vas čekati sređivanje kuće.

(Yumama)