Jedna mama iz Australije izazvala je burnu raspravu nakon što se javila u poznatu radijsku emisiju i ispričala kroz kakve muke prolazi sa svojoj dvadesetogodišnjom ćerkom.

Ona je ispričala da je njena trudna sa dečkom sa kojim je već dve godine u vezi, ali pošto nisu venčani, majka ne podržava trudnoću i tera je da abortira ili da se uda za oca njenog deteta.

"Odrasla sam u strogom domu. Nisam mogla da imam bebu ako nisam udata. To je beba, a ne pas", rekla je na početku ova zabrinuta majka i objasnila da njena ćerka još živi u roditeljskom domu, da je trudna šest nedelja i da je sa dečkom u vezi dve godine.

"Posvađale smo se oko toga. Rekla sam joj da bih volela da se uda ali ona nije zainteresovana za brak", nastavila je.

"Znači, bila bi srećna da postaneš baka ako se oni venčaju i sve se odvije onako kako si ti to zamislila", upitala ju je voditeljka, na šta je ova žena potvrdno odgovorila.

Ona je dodala i da ne veruje da je mladi par emotivno spreman za odgovornosti koje dete nosi, a plaši se i toga da bi otac deteta mogao da ode jer nisu u braku.

"Šta ću onda? Imaću dete i bebu. To je obaveza. Takođe, ako misle da nastave sa ovim oboje moraju da razmisle kako će to finansijski podneti. Kako će da izdržavaju dete? Otac deteta ima stalan posao, ali nema velika primanja", napominje ona.

Snajka, svekrva, svađa
Shutterstock Mama i ćerka se raspravljaju

Slušatelji su se odmah počeli javljati kako bi dali svoj sud na ovu temu, a jedan komentar je izazvao posebnu pažnju.

"Stroga mama me naterala da abortiram kad sam bila mlada i kajem se jer sam je poslušala. Nakon toga sam doživela šest spontanih i nisam dobila svoje dete", rekla je kroz suze jedna medicinska sestra koja danas ima 50 godina.

Majka je saslušala mišljenja slušalaca i rekla da će ipak još jednom porazgovarati sa svojom ćerkom.

"To je težak razgovor, teška je tema i verujem da ovo nije situacija u kojoj bi bilo ko od nas želeo da se nađe. Sešću sa njom, sešću sa oboje i još jednom ćemo porazgovarati pa ćemo da vidimo da li možemo da se nosimo sa tim", zaključila je.

Kakvo je vaše mišljenje? Da li je ova majka u pravu što ćerku tera da abortira?

(Yumama)