Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ADRIJANA JE RODILA ĆERKU U 66. GODINI: Nakon porođaja završila je na stubu srama, a evo kako izgledaju 17 godina kasnije

Autor Radmila Ilić

Adrijana je postala najstarija majka jer je rodila u 66. godini, a evo kako ona i njena ćerka danas izgledaju.

 Adrijana i Eliza Iljesku Izvor: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Adrijana Ilijesku ima 84 godina, a planetarno je popularna postala 2005. godine kada je u 66. godini rodila bebu, i tada postala najstarija majka na svetu.

Ova rumunska univerzitetska profesorka u penziji bebu je dobila zahvaljujući donaciji jajne ćelije i semene tečnosti anonimnih donatora. Sa procesom vantelesne oplodnje započela je još 1994. godine, a 2004. uspela je da ostane u drugom stanju.

Nosila je trojke ali je posle 10 nedelja izgubila jednu bebu. Preostale dve bebe imale su malu kilažu u 33. nedelji. Jedna je težila 1.450 grama, dok je druga težila samo 690 grama. Usled komplikacija umrla je beba sa manjom kilažom, pa je Adrijana bila podvrgnuta carskom rezu. Rodila se Eliza koja je nedeljama bila na intenzivnoj nezi.

Možda će vas zanimati

Adrijana se zbog odluke da postane mama našla na stubu srama. Oštro su je osuđivale pojedine verske organizacije, a sa neprijatnostima se srela i na krštenju svoje ćerke. Na takve komentare odgovarala je da je njeno dete dar od Boga. A onda je 2011. izjavila da želi još jedno dete.

"Trudim se da se ne gledam u ogledalo, jer ono nije blagonaklono prema meni. Iako imam 72 godine, osećam se kao da imam 27, toliko u je energije i života u meni. Mada, kada sam umorna više se osećam kao da mi je 37. godina... Sa medicinske tačke gledišta, potpuno je moguće da rodim još jedno dete. Baš sada se takvi testovi vrše na ženama u Engleskoj, tako da je to više nego moguće i ostvarljivo. Ja sam zdrava i osećam se dobro. Ne pušim, ne pijem. Zato bih želela da rodim još jedno dete u budućnosti, ali nemam razloga za žurbu", rekla je tada i dodala:

"Eliza i ja smo toliko bliske i povezane. Ona je vrlo energično i srećno dete, ne želim da pati ili bude ljubomorna zbog druge bebe. Zato, nisam sigurna da li ću se odlučiti na taj korak".

 Adrijana i Eliza Iljesku
Adrijana i Eliza Iljesku nakon porođaja
Izvor: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Gde su Adrijana i Eliza danas i kako izgledaju?

Eliza Iljesku je nedavno otkrila da je završila srednju školu i da želi da upiše dva fakulteta.

Na pitanje o njenom uspehu u školi, odgovorila je skromno: "Ne volim da se hvalim time! Dakle, neću reći svoj tačan prosek. Recimo da je preko 9.5".

Eliza je napomenula da sebe nikada nije smatrala poznatom iako se dosta pisalo o njoj i njenoj majci.

"Naprotiv, bila sam i ostala običan čovek. Tako su me posmatrali i drugovi i nastavnici. Ne volim da pričam o tome i želim da me svet gleda kao običnu osobu, onako kako ja vidim druge", dodala je.

Sprema se sada za polaganje maturskog ispita, pa za studiranje na dva fakulteta.

"Odlučila sam da sledin mamin model, a s obzirom na to da je ona bila profesorka, to je ono čime želim da se bavim. Shvatam da neće biti lako, naročito što su se truditi da paralelno studiram dva fakulteta, ali želim da to pokušam. I da krenem stopama svoje majke", poručila je.

Adrijana Ilijesku prima prosečnu penziju od koje izdržava sebe i ćerku, a evo kako one danas izgledaju:

 Adrijana i Eliza Iljesku
Adrijana i Eliza Iljesku danas
Izvor: Printskrin, Facebook/Adrian Vrauko

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica