Jedna mama je podelila svoje iskustvo kako se pored sopstvenog bola zbog odlaska muža morala da se suoči i sa ćerkinim suzama što nikada više neće videti tatu.

"Nisam imala srca da joj kažem istinu. Prvo što sam rekla je da je volim. Tako mi je žao što je tata napravio izbor koji nas je povredio kada je otišao, ali ovo nije bila tvoja greška“, rekla je svojoj ćerki uz objašnjenje da joj tata nije loša osoba, samo je napravio loš izbor koji je povredio mnoge ljude.

"To sam rekla ali ono što sam želela da kažem je sledeće. Tata nas je napustio jer je sebičan. Otišao je jer uopšte nije trebalo da ima decu. Volela bih da svaki dan vidi štetu koju nam je naneo, štetu koju je naneo našoj porodici.Nadam se da ga više nikada nećemo videti, a iskreno, svima nam je bolje sada kada ga nema."

Ali bez obzira na gorčinu, bes i mržnju koju je osećala u tom trenutku prema mužu, nije mogla da kaže istinu detetu koje je u tom trenutku ostalo bez jednog roditelja.

šta sam rekla ćerki zašto je tata otišao
Foto: Shutterstock Devojčica na ljuljašci

"Uveravate je da osoba koja joj je dala polovinu njenog DNK nije loša osoba, da ona nema zla u sebi. Dajte joj do znanja da je u redu biti uznemiren i da ćete uvek biti tu kada ona želi da razgovara. Skoro stalno je podsećate koliko je divna, potkrepljujući da njen otac nije otišao od nje zbog bilo čega što je uradila."

I koliko god bolelo, kako navodi ova mama, treba ostati jak zbog deteta kome se u tom trenutku srušio ceo svet.

"Kažeš joj najiskreniju i najmoćniju istinu koju imaš, a to je: da je do kraja zemlje, do neba, i dalje, voliš i da ćeš provesti ostatak života voleći je dovoljno za jednog. Uveravate je da je nikada nećete ostaviti jer je svaki minut koji provedete sa njom blagoslov".

Ne postoji pravo objašnjenje zašto ode neko koga voli, ali možda najbolji i najiskreniji odgovor na to pitanje je " da je tata možda otišao, ali na sreću, kada je otišao, ostavio je najbolji deo sebe a to si ti".

(Yumama)