Horoskopski znakovi mogu mnogo da vam kažu o osobama koje srećete u životu, a ako ste mama, vaš znak može dosta da vam kaže i o vašim slabostima ili vašoj snazi.

Zavirite u majčinski horoskop, na taj način ćete bolje razumeti i svoju majku, sigurno.

Mama Ovan

Ovan je prvi znak Zodijaka, a prema astrologiji, oni koji su rođeni u ovom znaku često započinju nove stvari, ali retko ih i završavaju. Često su impulsivne i neosetljive na tuđe potrebe, a budući da njima vlada Mars, mogu biti i agresivne. Ove mame mogu biti odlične vođe, ali bi pritom mogle da povrede svoju decu insistirajući na ostvarenju vlastitih ciljeva.

Mama Bik

Poput pravog bika, tvrdoglava mama ovog horoskopskog znaka nikad neće odustati, čak i ako za to postoje opravdani razlozi. Mame Bikovi znaju da budu opterećeni svojim zdravljem, pa je sa njima ponekad teško živeti. Materijalistički su nastrojeni pa će insistirati na tome da im deca budu uspešna, što može celoj porodici biti dodatni izvor frustacije.

Mama Blizanac

One su često površne i nedosledne, pa samim tim zbunjuju i svoju decu jer nikada ne znaju šta mogu očekivati od svoje mame i koje su im granice. Mogu biti i neodlučni, a njihova lepršavost i stalno menjanje interesa može uneti osećaj nesigurnosti u porodicu.

Dete, smuti, hrana, mama
Shutterstock Mama i ćerka

Mama Rak

Ove mame često mogu upadati u neka svoja depresivna i tugaljiva stanja. I ne samo to, mogu biti sklone emotivnoj manipulaciji i često se ljutiti na svoju decu ako ne ide sve onako kako su one planirale. Često je kod njih prisutna i osvetoljubivost, odnosno emotivno kažnjavanje ili pasivna agresija.

Mama Lav

Mame Lavice često znaju da budu posesivne i egoistične, sa čime je teško živeti. Osim toga, Lavovi su tvrdoglavi i vole da šefuju. Iako ove osobine mogu biti pozitivne ako su usmerene, deca se mogu osećati potisnuto.

Mama Devica

Device mogu biti izuzetno izbirljive i kritične. Naravno, kritičnost nameće visoke kriterijume u odgoju, a njihovoj deci je teško da žive sa tim visokim standardima. Mame Device sklone su razmišljanju i analiziranju, koji koriste samo njima, a okolini je teško živeti u okruženju stalnog preispitivanja.

Mama, dete
Shutterstock Mama i devojčica

Mama Vaga

Vage imaju tendenciju da budu neodlučne i manipulativne, pa tako često znaju i da povrede partnera i decu. Zbog svoje neodlučnosti, može vam se činiti da nemaju svoje mišljenje i stav, pa su izvor frustacije svojim ukućanima, a deca često ne mogu da prepoznaju šta treba da učine da 'mama bude zadovoljna'.

Mama Škorpija

One imaju često visok nivo samopouzdanja, a u nametanju svoje volje mogu biti prilično agresivne, što može uzrokovati tome da se njihova deca osećaju podcenjeno ili čak potpuno bezvredno.

Često su tajnovite, što može emotivnu decu povrediti jer mame doživljavaju kao hladne i rezervisane. Mogu biti impulsivne i osvetoljubive prema osobama van porodice i sve svoje sukobe unositi i u porodicu. Na taj način je svima oko nje nelagodno, pogotovo deci i partneru jer zahtevaju da im budu saveznici u njihovim često besmislenim borbama.

Mama Strelac

One mogu imati problem sa odgovornošću i predanošću svojoj porodici.Po naravi su nestrpljive i vole svoju nezavisnost pa će često odlaziti na druženje sa prijateljima, ne mareći za potrebe svoje porodice. Zbog svojih nepromišljenih i ishitrenih odluka, mogu dovesti u neugodnu situaciju i decu i partnera, a njihova deca se često mogu osetiti i zanemareno.

Mama, dete
Shutterstock Mama i ćerka

Mama Jarac

One su neprilagodljive i zahtevne pa za svako svoje dete već imaju zacrtane ciljeve. Ako kojim slučajem ne deli iste ambicije i želje, postaju nemilosrde i stroge. Deca moraju ostvariti njihove ambicije, i to je jedino što vide. Zato mame Jarčevi imaju vrlo buntovnu decu, pogotovo ako su rođea u znaku Vodolije ili u nekom vatrenom znaku.

Mama Vodolija

One su prilično ležerne, nisu sklone kućnim poslovima, ni od drugih ne zahtevaju urednost. Mame Vodolije vole svoj svet, često su iracionalne, a da bi to dobile, puštaju decu da rade šta im je volja i ne postavljaju im granice u odrastanju.

Mama Riba

Uživaju u tome da na sebe preuzimaju tuđe breme zbog čega mogu biti preopterećene, što često rezultira padom energije i blagom depresijom. One se mogu izgubiti u svojim snovima, mogu postati pesimistične i odugovlačiti sa realizacijom važnih roditeljskih obaveza.

(Yumama)