Brak se zahuktava onog trenutka kada dođu deca. Iako ne postoji veća radost od proširenja porodice, apsolutno svaki par od tada prođe kroz razne, obično bezazlene, svađe. Počev od toga čiji je red da ustane ovu noć do toga koliko često morate da posetite rodbinu, ima svega.

Evo 5 najčešćih svađa koje je svaki par sa decom imao bar jednom:

1. Čiji je red da ustane tokom noći

Svim roditeljima sa bebom ili malom decom je ova situacija dobro poznata. Iako znate da je red na vašeg partnera, on se prilično uverljivo pretvara da spava. Ali, isto tako znate da mu to neće lako proći.

2. Koliko često provodite vreme sa prijateljima

Možda je vaš partner zaređao par večeri druženja sa prijateljima, ili su se vama zaređali rođendani, proslave i slično. Ako imate svađu oko toga ko je koliko izašao, vreme je da angažujete nekom da vam pričuva decu sledeći vikend i zajedno izađete van kuće.

Porodica
Shutterstock Porodica

3. Ko je umorniji

Već znate odgovor na ovo pitanje: VI! Ali to ne sprečava vašeg partnera da tvrdi kako je umorniji od vas. Uprkos tome što se vi najčešće dižete tokom noći i uprkos tome što uspešno žonglirate sve obaveze, porodične i one između njih. Ne samo da ste umorni, vi zaslužujete medalju.

4. Kako treba vaspitavati dete

Nije bitno šta je vaše dete učinilo, ali vi nekako uvek uspevate da budete "onaj strožiji roditelj" i to vam ide na živce, često.

Porodica
Shutterstock Porodica

5. Koliko često treba posećivati rodbinu

Za vas je možda dovoljno par puta godišnje, a za vašeg partnera i par puta mesečno. Ili se dešava da češće posećujete njegovu rodbinu od vaše, pa situacija opet nije idealna. Svađe oko rodbine su česte kod parova sa decom, pogotovo kada imate različite poglede na ovakva druženja.

(Yumama)