Jedna majka iz Velike Britanije pokrenula je raspravu nakon što se požalila da se njen suprug ponaša kao drugo dete u porodici, i da ona mora sve sama da radi. Ona tvrdi da njenog supruga (50) ne zanima ništa osim posla i da ne učestvuje u roditeljskim dužnostima nimalo.

"Sve je na meni. Jako sam tužna. Nemam osećaj kao da imam partnera već drugo dete", napisala je.

Svog supruga je upoznala kao studentkinja, oboje su se ostvarili u karijerama, a onda je ona rodila dete i napravila pauzu u poslu. Nakon što je završila porodiljsko odsustvo, vratila se na posao ali radi pola radnog vremena za mnogo manju platu.

"Uz posao obavljam i većinu kućnih poslova. Moj suprug ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo šta osim za svoj posao. On poprilično zarađuje, a moj posao naziva nebitnim. Otac mu je vrlo sličan i bogat, a njegova majka ne radi", dodala je i zamolila za savet kako da se postavi.

Tužna žena
Shutterstock Tužna žena

Mnogima je zasmetalo što je suprug ponižava time što njen posao ne smatra ozbiljnim.

"Zapitajte se čemu uči vaše dete što ima takve izjave", "Čini mi se da je sličan svom ocu", "Zvučiš kao da si samac u svom braku", "Ne bih bila sa nekim ko me tako tretira", neki su od komentara.

Međutim, neki su ipak smatrali da se bespotrebno žali.

"U braku ste gde suprug dobro zarađuje, možete sebi priuštiti spremačicu", napisala je jedna žena.

Majka je na to poručila da se ne radi o tome da joj je teško da radi kućne poslove, već da je mentalno opterećena zbog svega.

"Deo mene se pita da li treba da odustanem od posla i da postanem domaćica, ali to stvarno ograničava moje mogućnosti i nezavisnost", zaključila je.

Šta vi mislite, da li treba da odustane od posla?

Anketa

Šta vi mislite, da li treba da odustane od posla?

(Yumama)