Mlada žena iz Švedske imala je dva pobačaja, mislila je da nikada neće moći da se ostvari u ulozi majke, a onda joj je život pokazao da može više nego što bi ikad zamislila.

Ona ima 35 godina i desetoro dece, a poslednjih 14 godina života provela je trudna. Njena deca su uzrasta od četiri meseca do 13 godina.

Prva trudnoća desila joj se kada je imala 21 godinu, ali je doživela spontani pobačaj. Prema pisanju švedskih medija, ta trudnoća je ostavila trag na njenoj materici, pa se i druga završila istim ishodom.

Zbog svega što je prošla imala je poteškoće da zatrudni, i tada je bila ubeđena da nikada neće ostvariti svoj san i postati majka.

Ipak, 2008. godine rodila je prvo dete, devojčicu Nikol.Do danas je na svet donela ukupno šest devojčica i četiri dečaka. Njen užurbani dan počinje oko 06.30 ujutru menjanjem pelena, pripremom doručka i spremanjem dece za školu.

Posle toga čisti kuhinju, pere veš i posuđe, usisava i posprema kuću. Istovremeno brine i o najmlađoj deci koja su s njom kod kuće. Posle podne, kada se deca vrate iz škole, priprema im užinu, pomaže oko domaćih zadataka i kuva večeru.

Deca su u krevetu oko 20 časova, a ona dolazi na spavanje tek oko ponoći.

"Biti majka je veliki posao i žrtva. Ponekad me obuzme osećaj umora i pre doručka. Ipak, osmesi i ljubav dece najbolja su nagrada za moju brigu o njima", rekla je ona.

Ono na čemu joj zavide mnogi jeste njena figura. Retki mogu da poveruju da je rodila desetoro dece, a Satu kaže da joj se telo veoma brzo oporavljalo posle porođaja.

"Moje telo se uvek brzo oporavljalo posle trudnoća. Aktivna sam sa decom i zbog njih se i mnogo krećem", rekla je jednom prilikom i tako odgovorila na pitanje u čemu je njena tajna.

(Yumama)