Maleni Loklan Sampls je sa samo osam meseci uverio roditelje, Kejt i Kejlebu da on nije običan dečak. Njegova kosa kako je rasla bila je sve neobičnija, svetloplava, tršava i stalno je izgledala kao da ju je pomrsio žestok vetar.

U neobičnost ovog mališana uverili su se i kada im je stigla poruka od jedne nepoznate žene koja ih je upitala da li njihov sin ima UHS sindrom, odnosno sindrom "neočešljane" kose.

Ova poruka zainteresovala je Kejt, koja je nakon toga odvela kod pedijatra, gde je ubrzo utvrđeno da dečak zaista ima ovaj redak genetski poremećaj koji karakteriše izrazito svetla, meka kosa koja uvek deluje "naelektrisano". Stanje je toliko retko da je Loklan zapravo samo jedan od 100 poznatih slučajeva širom sveta.

"Nema drugih zdravstvenih problema ili tegoba. Laknulo nam je. Mislili smo ako dete već mora da nam ima redak genetski poremećaj, neka to bude "luda" kosa", rekli su Samplsovi.

Kejt je objasnila i da svog sinčića povremeno samo očešlja, te da nema poseban način na koji održava njegovu kosu: "Ne sećam se ni kada sam mu poslednji put oprala kosu. Ona se ne prlja i ne masti, mekana je i može da bude lomljiva".

Kejt je rekla i da ljudi gotovo bez izuzetka reaguju na Loklanovu kosu, a komentari su uvek pozitivni.

"On čini ljude srećnim. Vole njegovu kosu, radoznali su, žele da je dodirnu. To je uvek pitanje broj jedan koje dobijam", kaže ova mama.

Ona je dodala da svog sinčića zove "maslačkom", ali Loklana porede i sa nekim zanimljivim ljudima.

"Često ga porede sa Donaldom Trampom ili Borisom Džonsonom. Kažu i da podseća na Ajnštajna, a zovu je i "bebom Bili Ajdola"", ističe Kejt.

Pogledajte još slika ovog mališana:

Printskrin, Instagram/uncombable_locks Dečak sa čudnom kosom

(Yumama)